Motociclisme

Espectacle concentrat en la 23a edició del Mundial a Sant Julià

La cita arrenca avui amb dues mànegues de qualificació al centre de la parròquia i demà es fa el trial a Nagol

Mundial a Sant Julià
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cita del Campionat del Món de Sant Julià de Lòria està considerada per tots com una de les més imprescindibles del calendari. Aquest cap de setmana celebra ni més ni menys que la seva 23a edició i és per aquest motiu que tot­hom va quedar sorprès, pilots inclosos, quan el promotor del TrialGP, Sport7, va deixar Andor­ra fora de la primera llista de seus per a aquesta temporada. Finalment, les converses amb la Federació Motociclista d’Andorra (FMA) van arribar a bon port i es va mantenir la cita, però també va caldre la col·laboració del resident Toni Bou per repetir un any més al calendari. “Vull agrair el gran esforç que s’ha fet perquè sigui possible que Andor­ra tingui de nou una prova del Campionat del Món. Penso que és un país que ho mereix i que molts pilots hem gaudit corrent aquí, i espero que sigui per molt de temps”, assenyalava ahir el pilot català durant la presentació de la cita mundialista.

Just després de l’acte es van passar les primeres verificacions tècniques, però és a partir d’avui quan comença l’espectacle propi, que enguany es preveu més accessible i complet per a l’aficionat, amb l’agrupament dels 15 sectors pels quals han de passar els pilots dues vegades a la zona de Nagol. “Se’ns va demanar un format més petit i més proper al públic”, va explicar la presidenta de la federació, Natàlia Gallego.

Tot això serà demà a partir de les 9 hores, però avui, a les 13 hores, arrenca el primer tast de l’espectacle. L’any passat van estrenar la qualificació amb una zona indoor al centre de la parròquia i la novetat d’enguany és que es disputaran dues mànegues de classificació, que tindran molta rellevància de cara al trial de demà. “El de Nagol és un tipus de terreny que es trenca molt i els que vagin al darrere tindran un bon avantatge, per la qual cosa la classificació de demà és molt important”, va comentar el pilot resident.

Bou defensarà un lideratge que després de les dues primeres cites del Mundial, a Espanya i al Japó, arriba a Andorra més ajustat que mai. Només compta amb dos punts de marge sobre els seus immediats perseguidors, Jaime Busto i Jeromi Fajardo, i és per aquest motiu que enguany espera poder assolir el triomf en una cita que no sempre se li ha acabat de donar bé. “Sent la carrera de casa em fa il·lusió guanyar-la. Ho agafo amb moltes ganes i el Campionat ve més ajustat que mai. És una motivació extra i també una pressió extra”, va afegir el del Repsol Honda.

Un únic andorrà i una única dona

Aquesta lluita es viurà a la categoria reina, TrialGP, mentre que en Trial2 hi haurà l’únic andorrà d’entre els 57 pilots inscrits a la prova. Xavi Casas tornarà a posar la nota tricolor a la cita, la qual afronta sense la pressió d’assolir un gran resultat. “A la meva edat no esperem arribar a guanyar res, però simplement m’ho passo bé i gaudeixo”, va comentar Casas. En aquesta mateixa categoria, també hi haurà l’única competidora femenina. L’actual campiona del món, la britànica Emma Bristow, tindrà una Wild Card, un fet celebrat per la federació. “És un gran plaer que pugui ser aquí”, va assenyalar Gallego.

tracking