Rússia 2018

Cristiano frena Espanya

El portuguès enceta el Mundial per la porta gran amb un ‘hat-trick’ contra una ‘Roja’ que sap reaccionar en els moments durs

Cristiano frena espanya

Cristiano Ronaldo es va vestir d’heroi portuguès en la seva estrena del Mundial contra Espanya en el que, de moment, ha estat el millor partit que s’ha pogut veure dels quatre que ja s’han disputat. L’astre portuguès va frenar el combinat espanyol, que malgrat les complicacions dels últims dies i veure’s per sota en el marcador en dues ocasions, va saber reaccionar i fins i tot va olorar per uns instants la victòria, que es va esfumar quan Ronaldo va fer un excel·lent gol de falta a tres minuts per al final.

Abans, el propi davanter va avançar als lusitans de penal, que ell mateix havia provocat en una acció amb el seu company del Reial Madrid, Nacho. Això va ser al minut 4 de partit i la Roja va quedar un pèl estabornida, però en 20 minuts va reaccionar mitjançant un gol de Diego Costa, que culminava una gran acció individual, tot i que abans va donar un polèmic cop de colze a Pepe.

Quan semblava al descans amb taules, Cristiano va tornar a aparèixer aprofitant una errada greu de David de Gea. Però novament, Espanya va reaccionar i en només tres minuts, del 55 i al 58, va capgirar el marcador amb una altra diana de Costa i una de Nacho. Finalment, però, Cristiano va ressorgir als instants decisius i va permetre sumar un punt als seus. A més, amb els gols d’ahir, es va convertir en el quart jugador que marca en quatre Mundials diferents.

Tot això va succeir en el dia que es va conéixer que Cristiano havia arribat a un acord amb l’hisenda espanyola per acabar amb el procés judicial en el qual estava immers. Segons El Mundo, el davanter del Reial Madrid va acceptar dos anys de presó, que no haurà de complir, i pagarà 18,8 milions d’euros pels delictes comesos de frau fiscal.

Iran, líder

L’empat entre Espanya i Portugal va deixar per sorpresa a Iran com a líder del grup B després de superar en l’últim sospir al Marroc, que va patir la cara més amarga del futbol. Els de Carlos Queiroz van esclatar d’eufòria al minut 95, quan Aziz Bouhaddouz va fer un gol en pròpia porta que situava el 0 a 1 a favor dels iranians.