Reportatge

Els minuts de Celades

La destitució de Julen Lopetegui com a seleccionador d’Espanya a només dos dies de debutar al Mundial va convertir Albert Celades en un dels principals candidats per prendre les regnes de ‘La Roja’, tot i que finalment l’escollit va ser Fernando Hierro.

Albert CeladesFEF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Albert Celades va ser ahir durant uns minuts l’entrenador de la selecció espanyola de futbol. O almenys això van dir uns quants mitjans del país veí pels volts del migdia. El terratrèmol futbolístic que s’ha viscut a Espanya durant les últimes 48 hores ha esquitxat de ple Andorra, ja que Albert Celades, que va residir al Principat dels 3 als 13 anys, es va convertir en tècnic de La Roja una estona després de la destitució de Julen Lopetegui per part del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales.

L’acomiadament de Lopetegui es va anunciar pels volts del migdia i de seguida va sortir a la palestra el nom de Celades, seleccionador sub-21 d’Espanya i que està a Krasnodar amb l’expedició de la selecció espanyola absoluta, ja que a la federació és tradició que alguns dels entrenadors de la base col·laborin amb els tècnics de l’absoluta durant les grans competicions per fer treball de camp. En el seu currículum amb l’RFEF destaca el subcampionat d’Europa sub-21 de l’any passat a Polònia, on Espanya va caure contra Alemanya per 1 a 0, una trajectòria que el convertia en un dels candidats. L’altre gran aspirant, que finalment va ser l’escollit, és Fernando Hierro, que fins ahir exercia de director esportiu.

Amb Espanya encara en xoc pel que passava amb el seu combinat nacional, a la federació havien de decidir a contrarellotge qui succeïa Lopetegui quan només faltaven dos dies per al partit contra Portugal, i la decisió va ser que l’escollit havia d’estar a Rússia i proper a la selecció, és a dir, Celades o Hierro, no hi havia cap altra opció. Va arribar a parlar-se d’un tàndem d’entrenadors amb tots dos candidats junts, però alguns mitjans com la Cadena Ser va donar per fet que Albert Celades era el nou seleccionador espa­nyol. Però el vincle d'Andorra amb el combinat nacional d’Espanya va durar ben poc, ja que posteriorment la Reial Federació Espanyola de Futbol va anunciar de manera oficial que Fernando Hierro seria l’encarregat d’intentar portar el país veí cap a la seva segona estrella de campió del món.

Segons mitjans com Mundo Deportivo, el motiu principal per no escollir Celades és que pel seu càr­rec com a responsable de la selecció sub-21 no està gaire posat en el dia a dia dels jugadors de la selecció absoluta, tot i que des de l’ens es confia plenament en la seva capacitat tàctica i el treball que ha fet fins ara amb la base, segons les informacions del rotatiu de Barcelona. En canvi, Hierro és un habitual del vestidor de La Roja i té bona relació amb alguns dels pesos pesants, més enllà de les seves capacitats. Encara que no sigui com a seleccionador, Albert Celades seguirà a Rússia per col·laborar amb el nou seleccionador i la resta del cos tècnic d’Espanya.

RÚSSIA I ARÀBIA OBREN EL MUNDIAL

El canvi de seleccionador a Espa­nya, la decisió (finalment no comunicada) sobre el futur d’Antoine Griezmann, l’escàndol dels jugadors de Mèxic amb prostitutes o les polèmiques fotos de futbolistes alemanys amb el president turc, Recep Tayyip Erdogan, ja són història. Les polèmiques queden enrere i avui comença a rodar la pilota.

A partir de les 17.00 hores l’estadi Luzhniki de Moscou acollirà el duel entre Rússia i l’Aràbia Saudita, precedit per la cerimònia inaugural que comptarà amb l’actuació de Robbie Williams i Aida Garifullina. Demà entren en escena alguna de les seleccions favorites amb el partit entre Portugal i Espanya (20.00 h). Abans es jugaran el matx entre Egipte i l’Uruguai (14.00 h) i el Mar­roc-Iran (17.00 h).

EL MUNDIAL 2026, ALS EUA, EL CANADÀ I MÈXIC AMB EL 'SÍ' D'ANDORRA

Ahir va celebrar-se a Moscou el 68è congrés de la FIFA, que entre d’altres coses va escollir la seu del Mundial del 2026, que serà per a la candidatura Units 2026, compartida entre els Estats Units, Mèxic i el Canadà. Els guanyadors es van imposar de manera clara (134 vots a 65) a l’altra de les propostes que hi havia sobre la taula, que era del Marroc.

Entre els 134 vots favorables que van rebre els Estats Units, Mèxic i el Canadà hi ha el de la Federació Andorrana de Futbol, que va estar representada al congrés pel president, Víctor Santos, i el secretari general, Tomàs Gea. També van posicionar-se a favor d’Units 2026 federacions com la d’Argentina, Anglaterra, Portugal o Alemanya, mentre que altres potències del món del futbol com Brasil, França i Itàlia van decantar-se per l’opció del Marroc. Espanya, de la seva banda, va votar en blanc.

A més, també es va decidir que la decisió d’ampliar el campionat a 48 equips es parlarà primer amb la candidatura i després amb la FIFA.

Els minuts de Celades

Els minuts de Celades

Els minuts de Celades

tracking