Ball de cadires

El trencaclosques de les banquetes lliures als altres equips de la Lliga Endesa pren forma i deixa el MoraBanc amb menys opcions damunt la taula

Ball de cadiresFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els despatxos dels clubs de la Lliga Endesa estan a ple funcionament aquests dies, com acostuma a passar en aquests moments de la posttemporada. No obstant això, enguany l’activitat està sent més intensa, ja que són molts els equips que busquen entrenador i molts els tècnics que busquen una banqueta, entre els quals el MoraBanc Andorra i el ja ex dels del Principat Joan Peñarroya. Tants són els conjunts que han quedat orfes del timó de la plantilla que s’ha format un autèntic trencaclosques, del qual ja comencen a encaixar algunes peces a poc a poc.

Etiquetes:

La primera és Jaume Ponsarnau. Tal com va avançar el Diari, el lleidatà, que era la primera opció de Francesc Solana, va ser descartat després que firmés amb el València com a primer entrenador. Ponsarnau havia estat els dos darrers anys ajudant de Pedro Martínez i Txus Vidorreta, i tenia el cuc de tornar a la primera línia de les banquetes. En pa­ral·lel, el club taronja va voler apostar pel valor que tenia a casa i va portar el de Tàrrega a trencar el vincle verbal al qual havia arribat amb el MoraBanc.

Això obligava Solana a posar-se les piles de nou per trobar un successor de Peñarroya. En el comiat del tècnic, el director general del club va donar una llista de noms, entre els quals es trobaven Salva Maldonado, Ibon Navarro i Diego Ocampo. Tot i això, la resta de cadires buides estan prenent l’avantatge sobre la del MoraBanc per a aquests tres candidats. Per exemple, Maldonado podria ocupar la plaça a Gran Canària d’un Luis Casimiro que sona amb força per dirgir l’Unicaja de Màlaga.

Per la seva part, Navarro manté converses avançades amb l’AEK d’Atenes, a Grècia, segons la web especialitzada Eurohoops, i també l’allunyaria d’un MoraBanc que hi ha mostrat força interès, així com el seu actual equip, l’UCAM Múrcia, que el vol renovar. Tot i això, de moment cap escenari és definitiu.

L’altre dels candidats que va anomenar Solana, Diego Ocampo, té contracte assegurat amb l’ICL Manresa en cas que assoleixi l’ascens a l’ACB (de moment la final del play-off d’ascens de LEB or està a favor dels del Bages per 2 a 1 contra el Melilla), la qual cosa el situa, a hores d’ara, una mica lluny del Principat.

Evidentment, Solana treballa amb una llista més extensa de noms a part de la que va llegir divendres, especialment després que Ponsarnau es decantés pel València quan ho tenia gairebé tot fet per venir a Andorra. No obstant això, cada vegada es va fent més curta a mesura que van encaixant les peces del trencaclosques, que al mateix temps està lluny de completar-se ja que ni tan sols s’ha acabat la temporada i hi ha molts entrenadors que no tenen res assegurat.

Peñarroya perd presència

Un d’ells és precisament l’home que ha dirigit vuit temporades el MoraBanc. Aquest ball de cadires i les primeres peces del trencaclosques resoltes també han perjudicat una mica Peñarroya, que s’ha quedat enrere a les travesses dels candidats a diferents equips. Divendres mateix, durant el comiat, el seu nom tenia una forta presència a València i a Màlaga, però a la tarda les possibilitats ja s’esvaïen amb l’opció de Ponsarnau com a primer dels taronja i el possible fitxatge de Casimiro per a l’Unicaja. Dos dels altres possibles destins que es podrien esvair per al de Ter­rassa són les Illes Canàries. Mentre Maldonado ha pres la posició preferent a Gran Canària, Ràdio Marca Tenerife va informar ahir que Txus Vidorreta podria tornar a l’Iberostar Tene­rife.

Amb tot, com en el cas del MoraBanc, encara hi ha temps i banquetes lliures per poder seure. Per exemple, la del Movistar Estudiantes, malgrat que sembla que Porfi Fisac és el més ben situat, o la del Múrcia, si finalment marxa Navarro. També, tot i que amb moltes menys opcions per a Peñarroya, està per veure què passarà a l’FC Barcelona Lassa, on el de Terrassa agrada a una part de l’afició. El trencaclosques encara està molt obert.

Ball de cadires

Ball de cadires

tracking