Bàsquet

Comiat emotiu de Joan Peñarroya del Morabanc

Joan Peñarroya va posar ahir el punt final a una trajectòria de vuit anys com a tècnic del MoraBanc Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Peñarroya va finalitzar ahir la seva etapa com a tècnic del Bàsquet Club MoraBanc Andorra amb una roda de premsa al Poliesportiu d’Andorra conjun- tament amb Francesc Solana i Gorka Aixàs. El ja extècnic, visiblement emocionat, va assegurar que “segurament no hi ha millor moment per acabar aquest cicle, potser hauria pogut acabar abans o després, però crec que és un bon moment”, a més d’agregar que “tot són cicles, i crec que acabar aquest com ho estem fent, també és una virtut”.

Peñarroya va voler agrair a tot­hom, des d’Aixàs i Solana “per portar-me, i perquè el canvi allà queda i el recordarem”, i també a totes les persones que han treballat al club i al seu cos tècnic, a la premsa, els patrocinadors, i a tots els jugadors que han passat aquests vuit anys pel club. L’egarenc es va aturar per fer un reconeixement especial a l’afició: “vam començar sent poquets a la grada, i la major satisfacció és que me’n vaig amb un Poliesportiu ple i amb una comunió amb l’afició que és el que més em congratula professionalment”.

Abans havien agafat la paraula Gorka Aixàs i Francesc Solana. En el cas del màxim dirigent, va manifestar que “totes dues parts creiem que possiblement ens queda poc marge de creixement plegats”, i va especificar que “no tant pels resultats, però com a entitat i el Joan personalment, ens toca afrontar nous reptes per separat per poder seguir creixent”, a més d’agrair l’etapa de l’egarenc al capdavant del club. Pel que fa al director general, va declarar que “és difícil poder donar les gràcies al Joan per tots els moments que hem viscut, pocs de dolents, i molts de molt bons”. A més, Solana va dir que “en cap moment ens podíem imaginar on hem arribat junts de la mà”, i va agregar que “has de tenir clar que has estat una peça clau per arribar de LEB plata fins a Europa”.

S’allunya jaume ponsarnau

L’era Peñarroya ja és història i ara s’ha de mirar cap endavant, amb Francesc Solana a la recerca del relleu del tècnic egarenc. Sobre el possible successor, el director general va assegurar ahir que “hem construït durant molts anys una idea de club i equip, i hem de buscar una persona que segueixi i vulgui creure en el que volem transmetre nosaltres com a club i com a equip”.

El principal candidat que tenia l’entitat era el lleidatà Jaume Ponsarnau, tal com va confirmar ahir Francesc Solana, però hauria estat descartat posteriorment com a substitut de Peñarroya, tal com va poder saber el Diari. Amb la primera opció fallida, s’hauran de mirar altres possibilitats. Durant la roda de premsa d’ahir, a més de Ponsarnau, Francesc Solana també va confirmar el nom d’altres candidats que interessen al club, com ara Ibón Navarro, Salva Maldonado i Diego Ocampo. En el cas de Navarro, va signar per una temporada amb l’UCAM de Múrcia, equip que ha portat a la final de quatre de la Basketball Champions League, però a qui no va poder classificar ni per a la Copa del Rei ni per al play-off pel títol. Tot i això, l’UCAM vol renovar-lo, i durant les últimes hores li ha sortit una nova núvia a més del MoraBanc Andorra, ja que l’AEK d’Atenes vol contractar-lo, segons va informar ahir el lloc web Eurohoops.

Pel que fa a Maldonado, les dues últimes temporades ha entrenat el Movistar Estudiantes, on va decidir no renovar, mentre que Diego Ocampo va començar la temporada al Joventut, on va ser cessat a febrer, i des de finals d’abril entrena l’ICL Manresa. Dues opcions que estaven sota a la llista, però que pujarien punts per l’afer Ponsarnau.

Qui tampoc té clar el seu futur és Joan Peñarroya, que durant les últimes hores havia sonat amb força per a la banqueta de València Basket, opció que ara queda descartada. Una altra de les possibilitats per a l’egarenc és Unicaja, una plaça que lluitarà amb Luis Casimiro, que podria deixar les Canàries en direcció a Màlaga. Ahir, durant la roda de premsa, l’egarenc va assegurar que “no sé on estaré, però evidentment espero entrenar, tenir feina, i poder venir al Poliesportiu i que ens puguem retrobar”.

Comiat emotiu de Joan Peñarroya del Morabanc

Comiat emotiu de Joan Peñarroya del Morabanc

tracking