Peñarroya deixa la banqueta del MoraBanc després de vuit temporades

Joan Peñarroya deixa la banqueta del MoraBanc Andorra “de mutu acord amb el club” després de vuit temporades

Peñarroya deixa la banqueta del MoraBanc després de vuit temporadesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els indicis dels últims dies apuntaven que Joan Peñarroya no seguiria sent per novena temporada consecutiva el tècnic del Bàsquet Club MoraBanc Andor­ra, i ahir al vespre el club va confirmar de manera oficial que l’egarenc deixarà la banqueta tricolor. “Club i tècnic, de mutu acord, han decidit posar el punt final a una etapa exitosa de vuit temporades”, resa el comunicat que va difondre ahir el MoraBanc per tal d’anunciar la marxa de Peñarroya. En aquest escrit, el club també va voler “agrair la feina, professionalitat i compromís de Peñarroya en aquestes 8 temporades en què s’ha guanyat ser considerat per sempre una de les llegendes de l’entitat”. A més, el MoraBanc va publicar un emotiu vídeo a les xarxes socials per agrair la feina del ja exècnic.

Fa tot just una setmana, el MoraBanc Andorra va caure al Palau Blaugrana i va posar punt final a la temporada, va ser llavors quan, preguntat pel seu futur, Peñarroya va assegurar que “cada estiu és el mateix i ja porto vuit temporades aquí, ja veurem què passa”, unes paraules similars a les del president Gorka Aixàs, que va declarar que “tindrem temps de parlar d’aquestes coses a l’estiu”.

L’únic que va sortir una mica del guió previst al Palau va ser Francesc Solana, que després de mostrar-se optimista sobre la continuitat de Peñarroya, va sorprendre amb les seves declaracions, on va manifestar que “són decisions personals, i segur que ell té més ambició que la que li pot donar el club”. Una ambició que podria referir-se a algun dels equips que s’haurien interessat per l’entrenador, com l’Unicaja de Màlaga, un dels grans de la Lliga ACB, tot i que l’any que ve no jugui l’Eurolliga. Però també s’ha relacionat Peñarroya amb Fuenlabrada, Estudiantes, o els dos equips canaris (Tenerife i Gran Canària). Fins i tot, des d’Itàlia, s’apunta que el Sidigas Avellino està interessat a fer-se amb els seus serveis. En tot cas, avui hi haurà més llum sobre l’assumpte, ja que Aixàs, Solana i Peñarroya faran al migdia una compareixença de premsa conjunta.

Clau al moment actual del club

Joan Peñarroya ha estat una de les peces primordials de l’ascens que ha tingut el MoraBanc Andor­ra durant les últimes campanyes. “Necessitàvem un canvi de rumb, noves idees, noves sensacions, i Peñarroya complia amb el perfil ideal. Els seus equips transmeten bon bàsquet i bon feeling, i amb ell volem aspirar al màxim”, deia Francesc Solana el dia de la seva presentació, fa poc més de vuit anys, quan va arribar per substituir Alfred Julbe amb l’equip a LEB plata.

I des de llavors, el club no ha deixat de superar-se any rere any amb l’ascens a la LEB or, la Copa Príncep, i el títol de LEB or amb l’ascens a la Lliga ACB. Una trajectòria que no ha deixat de créixer a la màxima categoria, amb la salvació els dos primers anys, i les classificacions per la Copa del Rei, els play-off, i competició europea.

SALVA MALDONADO I IBON NAVARRO, CANDIDATS A AGAFAR LES REGNES DEL MORABANC

El ball de banquetes a l’ACB ha esquitxat enguany de ple el MoraBanc Andorra. De cara a la pròxima temporada, 11 dels 16 equips que disputaran la lliga faran un canvi d’entrenador (encara hi ha casos en stand by, com el del Barça), un terratrèmol que provocarà canvis a la gran majoria d’equips de la Lliga Endesa.

Amb la marxa de Peñarroya ja confirmada, Francesc Solana i Gorka Aixàs hauran de tornar a buscar un entrenador vuit temporades després. Els principals candidats per al club són Salva Maldonado i Ibon Navarro. El primer és un veterà amb 30 anys de carrera entre tècnic principal i ajudant, i fa uns dies va anunciar que deixava l’Estudiantes després de dues temporades a Madrid.

Navarro, de la seva banda, és un perfil més jove, que va debutar substituint a Marco Crespi a Baskonia i després ha estat a Manresa i Múrcia, on va signar una temporada, tot i que l’UCAM vol que segueixi, i ell estaria disposat a fer-ho.

tracking