Augment de 280.000 euros en els pagaments solidaris de la UEFA

El màxim organisme del futbol europeu injectarà a les entitats andorranes prop d’1,2 milions

Augment de 280.000 euros en els pagaments solidaris de la UEFAFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La UEFA va publicar dimarts passat els pagaments solidaris que durà a terme i, per tant, com cada final de temporada els clubs andorrans rebran una injecció important de diners, amb motiu de les properes participacions a les competicions continentals i del que rep el vigent campió de la Lliga Multisegur Assegurances. Cal recordar que els 260.000 euros que ingressarà el Vall Banc Santa Coloma per aquesta condició els distribuirà proporcionalment des de si mateix fins a l’últim conjunt de la segona divisió. Una operació que es realitza així des de fa una dècada.

L’any passat la xifra total va ser de 910.000 euros, mentre que aquest ascendirà a 1.190.000, produint-se un augment de 280.000 euros. Certament un creixement considerable a causa bàsicament del canvi en el format de la Lliga de Campions i que consegüentment afecta l’Europa League. Anteriorment, el vencedor de la Lliga andorrana disputava la fase preliminar de la Champions i prou, però enguany si cau eliminat aterra a la segona ronda de l’Europa League. Per aquesta raó el Vall Banc sumarà 230.000 euros (la campanya passada eren 220.000) més 260.000, respectivament. Ara bé, en el cas que doni la sorpresa al màxim certamen europeu aquests números ballaran i pujaran de manera abismal.

De la seva part, la Unió Esportiva Engordany i el Tic Tapa Sant Julià s’embutxacaran 220.000 euros cadascun (el curs anterior, 215.000) en concepte de participants a la sèrie preliminar de la Lliga Europa. El sorteig dels rivals que tindran aquests equips se celebrarà dimarts vinent.

tracking