Tennis

A la final meravellant

Vicky Jiménez Kasintseva està a un pas d’aixecar el títol de Roland Garros sub-14 i continuar fent història amb només 12 anys

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jove tennista Vicky Jiménez Kasintseva no es cansa de fer història en el que porta de temporada, i amb només dotze anys ha aconseguit ser la primera andorrana a classificar-se per a una final de Roland Garros, en aquest cas sub-14. No obstant això, es tracta d’un dels esdeveniments de tennis de base més reconeguts i prestigiosos del món, a més de suposar un trampolí de cara al futur i/o el salt al món professional.

Durant el dia d’ahir va superar els quarts de final i les semifinals amb el seu joc tècnic, agressiu, i sobretot mental, amb la rival que té al davant. Sense cap mena de dubte va meravellar tots els presents i en un escenari impressionant que no oblidarà mai: la Torre Eiffel. Aquests dies el Longines Future Tennis Aces, o el que és el mateix, el Roland Garros, s’està celebrant en una sèrie de pistes obertes a tothom sota l’històric i freqüentat monument parisenc.

Al matí va imposar-se a la representant de Suïssa, Céline Naef, en un matx duríssim que Jiménez va saber gestionar a la perfecció tot i engegar-lo perdent el primer set. Per un desenvolupament ràpid i dinàmic d’aquest certamen entre països, els sets són a quatre i no a sis, com és habitual, i el marcador va ser de 2 a 4, 4 a 3 i, per últim, 7 a 1 al tie-break. Mentre que a la tarda es va veure les cares enfront de l’australiana Hana Sonton, vencent-la per 4 a 0 i 4 a 3. Per la gran cita d’aquest matí (09.30 hores) la tricolor és la favorita, perquè a la fase de grups ja es va enfrontar amb la nord-americana Clervie Ngounoue (finalista), ara bé, ni per la protagonista ni pel seu entrenador i pare, Joan Jiménez, hi ha cap tipus de possibilitat de donar peu a un excés de confiança.

“És una nena que està preparada i no venim aquí sense prèviament haver realitzat bons resultats. Està guanyant partits contra esportistes de nacionalitats molt potents en aquest món [Estats Units, Rússia, Hong Kong, Corea del Sud, Suïssa i Austràlia] i més grans que ella”, va engegar orgullós el tècnic. I la del Principat va declarar que “estic realment contenta i també orgullosa. No em sento gaire cansada, però la veritat és que els duels no han estat fàcils. Em trobo a tope per a la final, estar aquí és un plaer enorme i em motiva moltíssim”. Jiménez va voler aprofitar per donar les gràcies a la Federació Espanyola de Tennis, ja que “la Vicky és andorrana i ho seguirà sent, encara que ara està representant Espanya, ja que té la llicència federativa i li ho van permetre”. Des d’Espanya com també des de Rússia els encantaria comptar amb els serveis de Vicky Jiménez Kasintseva, tot i que ella ja fa temps que es va decidir. Si aixeca el títol podrà estar a la primera línia en un xoc de la màxima categoria de Roland Garros.

A la final meravellant

tracking