Tennis

Debut parisenc

Vicky Jiménez Kasintseva s’estrena avui al Longines Future Tennis Aces, el Roland Garros de la categoria sub-14

Debut parisencARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Vicky Jiménez Kasintseva va néixer el 9 d’agost del 2015 i avui, amb només 12 anys, és convertirà en la primera andorrana a jugar el Roland Garros. Lògicament, no ho farà al quadre principal, sinó al Longines Future Tennis Aces, l’esdeveniment paral·lel al Grand Slam francès reservat per a tennistes de categoria sub-13, que al cap i a la fi és una de les avantsales per qui sap si veure la jove andorrana d’aquí a uns anys a la Philippe Chatrier o la Suzanne Lenglen, les mítiques pistes que han vist triomfar els reis de la ter­ra batuda.

La jove tennista va aconseguir la qualificació per a aquest torneig després d’imposar-se al Masters Longines Spain Junior Tour, que es va disputar a l’abril a Majadahonda (Madrid), però aquest no ha estat el seu únic èxit aquesta temporada, ja que Jiménez Kasintseva també es va adjudicar el Trofeu Comte de Godó en categoria sub-14, i també té a les seves vitrines diversos tornejos de Tennis Europe o campionats d’Espanya i Catalunya en categories sub-12, sub-13 i sub-14.

El Longines Future Tennis Aces tindrà un format diferent al que se sol veure als tornejos de tennis, ja que en lloc de fer-se eliminatòries des de l’inici, el primer tall es farà amb una lligueta. Les 20 tennistes participants es dividiran en quatre grups de cinc i només les dues primeres de cada lliga accediran a les eliminatòries. En el cas de Jiménez, les seves rivals seran les representants de Rússia, Corea del Sud, Hong Kong i Estats Units. Aquesta no serà l’única novetat a París, ja que tots els partits d’aquesta primera lligueta es disputaran avui i, per tant, els sets es disputaran a només tres jocs i no sis com és habitual, i en cas de d’empat es disputarà un tie-break.

Una de les claus perquè Jiménez Kasintseva hagi arribat on és, a més del seu treball, és l’ajuda del seu pare i entrenador, l’extennista Joan Jiménez, que assegura que “la Vicky arriba molt bé a aquest torneig ja que últimament està jugant força bé”.

SENSE SORPRESES AL QUADRE

Els favorits van complir els pronòstics i van passar de ronda a la jornada d’ahir de Roland Garros. El serbi Novak Djokovic va avançar a tercera ronda després de superar l’espanyol Jaume Munar per 7 a 6, 6 a 4 i 6 a 4. De la seva banda, l’actual número 1 del quadre femení, la romanesa Simona Halep, tampoc va deixar marge per a la sorpresa, tot i que va patir més del compte i va haver de remuntar contra la nord-americana Alison Riske, a qui va acabar guanyant per 2 a 6, 6 a 1 i 6 a 1 per passar a la següent ronda.

tracking