ACB LLIGA ENDESA

Oportunitat històrica

El MoraBanc es classificarà per a les seves primeres semifinals del ‘play-off’ si supera avui un Barça que vindrà amb el ganivet entre les dents

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra té al davant una oportunitat històrica avui (19.45 h) contra l’FC Barcelona Lassa. Si guanya, es classificarà per a les semifinals del play-off de Lliga Endesa per primera vegada. L’any passat van tenir aquesta opció contra el Reial Madrid en el tercer partit, però el que ho canvia tot i fa que sigui una oportunitat històrica és que aquesta vegada el partit és a casa, al Poliesportiu, on només s’han perdut quatre partits aquesta temporada (contra Fuenlabrada, Bas­konia, Burgos i Obradoiro) i on el Barça no guanya des de l’any 2015.

I davant aquest escenari únic, tant el club com l’afició estan amb les emocions i les ganes a nivells gairebé mai vistos. Es nota que és un dels partits més importants de la trajectòria de l’entitat tricolor, si no el que més. “És un partit molt maco. Juguem al Poliesportiu amb ganes de fer el nostre joc i de lluitar fins a l’últim segon pel que seria un premi fantàstic per a nosaltres”, assenyalava ahir en roda de premsa Joan Peñarroya.

Amb tot, ningú pensa que després de la contundent victòria de diumenge, el duel d’avui serà bufar i fer ampolles. És més aviat el contrari, perquè jugadors i tècnics s’esperen un Barça que oferirà el seu millor nivell, el mateix que ha mostrat des de l’arribada d’Svetislav Pesic a la banqueta i que li va servir per guanyar la Copa del Rei, per la qual cosa necessitaran jugar igual o encara millor que diumenge per tenir opcions de victòria. “El que va passar fa dos dies ja és passat”, exposava Peñarroya, que afegia que “ens hem d’esperar que vinguin amb el ganivet entre les dents”. El tècnic, però, va puntualitzar que “nosaltres els esperarem d’igual manera”, malgrat que acceptava que “segueixo pensant que ells són els favorits”.

Amb tot, aquesta etiqueta tindrà poc pes en el duel d’avui, el que sí que serà rellevant és l’aspecte mental i la pressió, de la qual no volien ni sentir a parlar a can Barça. “No hi ha pressió, només tensió. Perquè la tensió ajuda a millorar la concentració, la competitivitat i l’esperit d’equip, la pressió no”, indicava ahir en roda de premsa Pesic. Des del Principat, per la seva part, se centren més en l’aspecte mental, és vital. “A aquestes altures de la temporada sempre hi ha gent amb coses, però al play-off el que marca és la mentalitat, i en això estem bé”, comentava Peñarroya quan va ser preguntat sobre com està l’equip físicament. I és que aquest és un matx que els jugadors juguen lesionats si cal. És el partit.

BAIXES

El Barça, sense Oriola i amb el dubte fins a última hora de Navarro

ANDORRA LA VELLA. Per si no és un maldecap suficient jugar-s’ho tot a una carta, l’FC Barcelona afronta l’enfrontament d’avui amb baixes de jugadors importants. Com ja va succeir en el duel de diumenge, Pierre Oriola no estarà a disposició d’Svetislav Pesic, mentre que el capità de l’equip, Juan Carlos Navarro, serà dubte fins a última hora per unes molèsties musculars. Pel que fa al MoraBanc Andorra, Joan Peñarroya podrà comptar amb tots els seus efectius, en un principi, i només tindrà la baixa ja coneguda de Beqa Burjanadze.

Oportunitat històrica

tracking