Política esportiva

Liberals veu “deficitari” el text de Govern sobre la llei de l'esport

El partit presenta un escrit alternatiu que pretén incidir més en la inclusió i la igualtat

Liberals veu “deficitari” el text de Govern sobre la llei de l'esportLIBERALS D'ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Liberals d’Andorra considera que el text de la nova llei de l’esport que ha escrit Govern és “deficitari” i que “no dona resposta a les necessitats de l’esport del país”. Així ho van expressar els consellers Ferran Costa i Judith Pallarés ahir en roda de premsa, en la qual van presentar un text alternatiu, a més d’una esmena a la totalitat, després de comprovar que el redactat del Govern té “greus dèficits de forma i d’ordre”, al qual s’han presentat un total de 196 esmenes entre tots els partits, una xifra elevada “per a un text que hauria de ser senzill”, va exposar Pallarés.

En aquest escrit alternatiu, L’A pretén incidir més en la inclusió i la igualtat que el text de Govern. Per exemple, es vol garantir l’accés de les dones als organismes de l’esport o també preveu que el Comitè Olímpic Andorrà es faci càrrec de l’esport paralímpic, com fan en altres països com els Estats Units i Noruega, “sense discriminar entre tipus d’esportistes”. Els liberals també volen mantenir el Consell Andorrà de l’Esport i rebutgen la creació de la Fundació de l’Esport, ja que creuen que és l’executiu, a través del departament d’Esports, qui hauria de determinar la política esportiva del país.

Per altra banda, Costa i Pallarés van criticar el fet que la llei de Govern obligui el MoraBanc Andorra a constituir-se com a societat anònima d’objecte esportiu, “quan el club no ho ha reclamat”. En el seu text, seria opcional fer-ho ja que consideren que no és necessari tenint en compte que l’entitat ja fa quatre temporades que és a la Lliga Endesa sense cap impediment, i hi ha d’altres clubs de referència, com el Barça o el Madrid, que tampoc s’han constituït com a SA, tot i ser un requisit a Espanya per jugar a l’ACB.

Pel que fa a la lluita contra el dopatge, el partit liberal opina que l’Agència Andorrana no hauria de ser qui el regulés, sinó que hi hauria d’haver una norma amb rang de llei qualificada, ja que afecta els drets fonamentals de les persones, tal com recull la Constitució. Tant aquesta esmena a la totalitat com la del PS seran debatudes dijous en el ple del Consell General.

tracking