Abonat a fer història

Si el MoraBanc elimina demà el Barça trencarà una nova estadística de la campanya 1993-1994

Abonat a fer històriaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Bàsquet Club MoraBanc Andor­ra es troba des que va apallissar el Futbol Club Barcelona Lassa, diumenge passat en el marc del primer matx dels quarts de final del play-off de la Lliga Endesa, endinsat en una bombolla d’eufòria. Ara bé, molt i molt moderada, és a dir, absolutament tota la plantilla de Joan Peñarroya no va dubtar a coincidir que encara no han fet res al cent per cent històric i que els queda un món per eliminar definitivament el conjunt blaugrana. Sense anar més lluny, demà (19.45 hores) tenen el primer match ball per aconseguir-ho, malgrat que els culers són conscients que van ficar la pota fins al fons i arribaran al Principat amb l’objectiu d’arreglar la destrossa que els andor­rans els van fer als seus dominis.

El que tenen bastant més clar els tricolors és que no es volen donar de baixa de l’abonament a realitzar història que s’han anat treballant i guanyant jornada rere jornada. Almenys fins que finalitzi la temporada 2017-2018. Al llarg d’aquesta, l’entitat ha viscut, sobretot a l’inici, moments difícils i de dubtes. Ara bé, una meravellosa ratxa de set enfrontaments seguits guanyant en fase regular ACB va canviar-ho pràcticament tot i va permetre que les lesions, les sorprenents derrotes i els fiascos en altres competicions quedessin en un tercer pla i només servissin perquè els homes de Joan Peñarroya es fessin més forts cada vegada que tenien un rival al davant.

Els últims precedents davant el Barça no eren gens favorables, tenint en compte el que el MoraBanc va mostrar a la Lliga Catalana i a la cita de la segona volta en el certamen domèstic, mentre que els jugadors van prendre-s’ho o utilitzar-ho com una revenja. Per exemple, el pivot cedit pel Barcelona, Moussa Diagne, va assegurar, com sempre rient, que “quan ens vam classificar vaig declarar que volia el Barça perquè conec bé els meus companys i sabia que traurien la gana i el caràcter per quallar una bona actuació al Palau”. Tornant a les estadístiques i els rècords, que sembla que és el que li va a l’Andorra, la pàgina web de la millor lliga europea i la segona del món (Lliga Endesa) va publicar ahir que la campanya 1993-1994 el BC Festina també va embutxacar-se el primer assalt del play-off, a casa contra el Coren Orense, però els gallecs van ser capaços d’endur-se els dos següents partits i així donar la volta a l’eliminatòria dels llavors vuitens.

El repte d’ara és majúscul i valdria per tornar a escriure una nova fita que deixaria el que va assolir aquell Festina Andorra en un panorama secundari. Mai traient-li mèrit, sinó lloant aquest MoraBanc Andorra. El president, Gorka Aixàs, encara amb el rostre sorprès i a la vegada orgullós, va explicar que “evidentment que és el partit més important en tota la vida d’aquest club, ja que tenim la possibilitat de fer història a casa, tot i que no hem d’oblidar l’oponent contra el qual juguem, el renom que té i que segur que arribarà ferit. Hem de tenir els peus a terra i tant de bo siguem capaços d’aprofitar l’oportunitat”. En la mateixa línia, Diagne va indicar que “queda el més dur i no pensem en les semifinals”. I el seu col·lega David Jelínek va exposar que “la pròxima ronda la veiem lluny, voldran respondre i nosaltres hem de treballar”.

No van mal encaminats, ja que Víctor Claver va assenyalar que únicament pensen a remeiar el desastre inicial. Per aquest motiu, el bo d’en Moussa, amb el suport de la resta, va alertar l’afició: “Sempre hi és i per a aquesta ocasió li demano que durant el duel estigui tota l’estona dempeus, sense asseure’s. Ens hi juguem la vida. El públic ha de començar a escalfar el xoc des de dalt.”

tracking