ACB Lliga Endesa

Pallissa al Barça al Palau

El MoraBanc s’abona a fer història en assaltar el Palau amb una lliçó de bàsquet (76-94)

Pallissa al Barça al PalauACB PHOTO / V. SALGADO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tricolors ho peten. Amb la boca ben gran. El Bàsquet Club MoraBanc Andor­ra va aconseguir ahir al Palau Blaugrana per enèsima vegada aquesta temporada 2017-2018 fer història. Va superar el Futbol Club Barcelona Lassa per 76 a 94 aconseguint així estar a només una victòria d’obtenir el bitllet per a les semifinals del play-off de la Lliga Endesa. Necessita col·locar el 0 a 2 a la sèrie i si perd al Poliesportiu buscar una altra vegada la glòria al Palau per a l’1 a 2.

En qualsevol cas, els andorrans tenen el factor camp a favor i, per tant, el Poliesportiu acollirà dimecres vinent (19.45 hores) la cita més important de l’entitat en tots els seus anys de vida. Abans que comencés el matx pràcticament ningú veia un triomf andor­rà en territori d’Svetislav Pesic, ara bé, el que segur que ningú preveia era una pallissa i una lliçó de bon bàsquet. Absolutament en tots els àmbits del parquet. Quan la botzina va marcar el final del duel l’afició culer va acomiadar els seus amb una mocadorada important i una bona xiulada, mentre que els pocs andorrans que es van desplaçar van tornar-se literalment bojos i a la sortida comentaven que es veien a la següent ronda.

És engrescador i complicat, ja que el Barça sempre és el Barça i el gen competitiu i de plantilla gran el reactiva en moments durs. Sense cap mena de dubte, però, si el MoraBanc Andorra torna a demostrar els seus trets característics ho tindrà a l’abast, o si més no les possibilitats seran reals. Joan Peñarroya va avisar: “No som unes floretes, eh!” I no ho van ser. De fet, el coach Pesic, també a la prèvia, va alertar dels perills del rival i certament els seus no el van escoltar gaire. Segurament per un excés de confiança, potser no intencionat, i des del salt inicial van rebre una dosi de calma i un bany de realitat considerable.

Enfront aquest tipus d’entitats els etiquetats com a menys grans de la competició han d’enfundar-se la granota de treball per realitzar un partidàs i els visitants ho van assolir amb una classe magistral en defensa, en gana i en intensitat. Els blaugrana des que van cessar Sito Alonso havien aconseguit una fortalesa impecable a la Ciutat Comtal i alhora una mitjana de més de 90 punts per xoc com a locals. Es van quedar en 76 i aquest aspecte defensiu va anar de la mà d’un encert brutal dels de Peñarroya des del primer període fins a l’últim. Òbviament amb algun defalliment controlat mentalment. Aquesta plantilla ha fet que la de l’any passat quedi en un bon record i creix a passos de gegant. A la fase regular va tenir a tocar els triomfs a domicili contra València Basket, Kirolbet Baskonia o Unicaja de Màlaga (Eurolliga) i se li van escapar tot i comptar amb una bona renda. Els possibles fantasmes del passat van desaparèixer i en trams de tensió com, per exemple, al descans quan l’electrònic assenyalava un 40 a 45. La pròxima batalla serà novament un espectacle amb pencaires tricolors.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

“Hem estat protagonistes”

L’entrendor del Bàsquet Club MoraBanc Andorra, Joan Peñar­roya, es va presentar ahir a la sala de premsa del Palau Blaugrana amb un somriure d’orella a orella, però a la vegada es va mostrar previngut. “Estem contents per la victòria en un equip com el nostre, ara bé, encara ho estem més per com s’ha produït”, va engegar l’egarenc. Sense anar més lluny, el MoraBanc Andorra va igualar el rècord triplista històric del club, amb un total de setze cistelles. En qualsevol cas, Peñarroya va donar molta més importància a la gran defensa que tota la plantilla va quallar. “Hem estat capaços de ser protagonistes amb el nostre joc fent també bones lectures ofensives amb encert”, va explaiar-se, i hi va afegir que “alhora hem esdevingut un conjunt solidari tenint en compte les 24 assistències que s’han repartit”.

Pel que fa a la finalíssima de dimecres vinent per assolir un bitllet per a les semifinals del play-off de la Lliga Endesa, va comentar amb tota la seriositat del món que “sabem que continuen sent favorits. No obstant això, serà un matx molt maco en el qual anirem a gaudir i a guanyar”. L’ambició que demanava va ser resposta a les mil meravelles pels seus jugadors.

EL RIVAL

“ENORME PARTIT DE L’ANDORRA, S’HO HA MERESCUT”

Bsvetislav pesic.

l’entrenador de l’fc barcelona lassa va començar ahir la seva intervenció bastant tocat. No li sortien gaire les paraules i és que Svetislav Pesic estava alhora un xic enfadat amb l’actuació dels seus homes. En qualsevol cas, no ho va demostrar gaire, ja que sap que el seu equip segueix sent favorit i té encara possibilitats de classificar-se per a les semifinals. El coach no va dubtar a destacar la gran actuació coral dels tricolors dient: “Enorme partit de l’Andorra, sense cap mena de dubte s’ho ha merescut.”

Pallissa al Barça al Palau

tracking