Bale dona la 13a al Madrid

Els blancs s’imposen al Liverpool i guanyen la tercera Champions consecutiva

El Reial Madrid ja té la 13 Champions. El club blanc es va imposar ahir a la gran final al Liverpool amb un Gareth Bale decisiu, tot i ser suplent, i va seguir fent història a la màxima competició de clubs després d’embutxacar-se el trofeu per tercera vegada consecutiva, la quarta en cinc anys.

Els de Zinedine Zidane van allargar la seva hegemonia a Europa gràcies a una segona part molt bona. A l’inici de la primera, però, el Liverpool va tenir el domini i va gaudir d’un parell d’aproximacions clares, que no van prosperar. No obstant això, el Madrid es va anar fent amb el control de la pilota, especialment a partir de la lesió de l’estrella del conjunt anglès, Mo Salah, arran d’un forcejament polèmic amb Sergio Ramos. L’egipci va ser substituït, com també ho va ser Dani Carvajal, que va haver d’abandonar el terreny de joc amb molèsties. Cap dels dos conjunts, però, va poder marcar abans del descans.

Ja a la segona part, els blancs van fer un pas endavant i als sis minuts es van avançar gràcies a un Benzema que va ser llest i es va aprofitar de la innocència d’un Loris Karius que no va tenir el dia. Només quatre minuts després, Mané igualava el marcador en una acció de córner. Tot i això, l’esperança red va durar poc. Bale va substituir Isco i va revolucionar el partit, primer amb una obra d’art només dos minuts després d’entrar, marcant una espectacular xilena, i després fent la sentència a la recta final del partit arran d’una nova errada de Karius. Amb el 3 a 1, el Madrid va demostrar que segueix imparable a Europa.