ACB LLIGA ENDESA

L'FC Barcelona serà el rival del MoraBanc en el play-off pel títol

El MoraBanc segueix fent història en acabar la fase regular per primera vegada a la història en sisena posició

La cistella dels teus somnis
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Trencant novament barreres. Efectivament el Bàsquet Club MoraBanc Andorra va aconseguir ahir una nova fita històrica en tota la seva vida, ja que va acabar la fase regular de la Lliga Endesa en sisena posició. En les dues etapes de l’entitat a la categoria reina del bàsquet espanyol el màxim que havia assolit era la vuitena i, per tant, els homes de Joan Peñarroya es veuran les cares als quarts de final del play-off contra el Futbol Club Barcelona Lassa del mític tècnic Svetislav Pesic.

Certament el boom més àlgid s’hauria produït si haguessin finalitzat en el cinquè lloc, però l’Herbalife Gran Canària no va fallar a casa davant un Reial Madrid sense estrelles (88 a 78). De la seva part, els andorrans van passar per damunt d’un València Basket amb força baixes, per 87 a 69, i alhora l’Unicaja de Màlaga va caure als dominis del Divina Seguros Joventut (85 a 78) i mentrestant l’Iberostar Tenerife va destrossar el Reial Betis Energía Plus amb un contundent 62 a 109. Gràcies als deures que van dur a terme els del Principat i la combinació d’aquests resultats van poder guanyar una plaça a la classificació i, a més a més, assegurar la trucada de l’Eurocup per a la pròxima campanya. Quelcom importantíssim per al creixement i futur del club.

Tornant a la història i als rècords, precisament aquest curs la plantilla el va engegar amb la complicació de donar amb la tecla per conformar un conjunt sòlid i també es va marcar l’objectiu de no desentonar en relació amb la temporada anterior dels Gio Shermadini i companyia. És veritat que a la Copa del Rei i a la competició continental el grup no va participar i/o complir i de fet la ràbia o frustració, que ha anat acumulant, de ben segur que li ha servit per trobar-se a final de maig en aquesta impressionant i privilegiada situació. El MoraBanc Andorra, sense cap mena de dubte, s’ha abonat enguany al cent per cent al certamen domèstic, que és al final el que dona la resta de premis addicionals. I per exemple cal recordar que va adjudicar-se un ratxa, desconeguda fins aleshores, de set matxs consecutius vencent, la quantitat de jornades que ha estat entre els vuit primers classificats, les dinou victòries actuals o el quatre de cinc triomfs amb rivals d’Eurolliga al Poliesportiu d’Andorra (l’únic que es va salvar va ser el Kirolbet Baskonia).

En qualsevol cas, tot plegat són xifres i el que una nit és un espectacle amb l’alegria de l’afició l’endemà al matí ja no val, entre cometes, i s’ha de mirar cap al futur. Un mateix procediment a seguir amb les derrotes. La primera ronda de la lluita pel títol serà ben complicada, però als jugadors els sobra gana i miraran de no perdre a la primera de torn com la campanya passada davant el Madrid. Al coach Pesic tampoc li manca ambició i els darrers precedents no són bons. Més motiu per a la campanada? El primer xoc al millor de tres, diumenge al Palau Blaugrana (20.45 h).

LES CLAUS

Decepcions

Els jugadors per arribar a la privilegiada situació en què es troben han hagut de passar-ho malament tant per la no participació a la Copa del Rei com per no passar de ronda a l’Eurocup.

Ambició

El morabanc va tenir clar des d’un primer moment que havia de focalitzar esforços per acabar el més amunt de la taula de la Lliga Endesa possible i aconseguir un dels grans objectius.

La ratxa

Sense els set partits consecutius guanyant la presència al play-off de la Lliga Endesa hauria estat pràcticament impossible. L’equip venia d’un moment

dur i es va refer.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

“VALORO COM ENS HEM AIXECAT”

Joan Peñarroya va arribar a la sala de premsa del Poliesportiu amb un somriure d’orella a orella després de fer història amb el MoraBanc Andorra. El tècnic va assegurar que “avui [per ahir] és un dia important perquè acabem la lliga d’una manera molt bona, guanyant el campió, sumant la 19a victòria i sent sisens, que parla molt bé del treball que ha fet tothom”.

L’egarenc va voler destacar que “l’any es presentava complicat i teníem dubtes amb l’anterior experiència a Europa, a més vam tenir molts problemes a principi de temporada, per això valoro com ens hem aixecat”. A més, Peñarroya va manifestar que “el d’avui [ahir] és un dia per estar contents i segur que el recordarem durant molt de temps”.

Sobre la victòria contra València Basket, Peñarroya va declarar que “havíem d’imposar un ritme alt, i primer ens genera una mica de dubtes perquè els primers tirs no entren, però la defensa segueix sent sòlida i quan tenim encert agafem el ritme de partit”.

Pel que fa a l’encreuament contra el Barça, Peñarroya va explicar que “el rival que toqués era igual perquè tots són grans equips. Avui ho hem de celebrar i demà ja pensarem en el contrincant”.

EL RIVAL

Txus Vidorreta

“EL MORABANC HA TINGUT MÉS RITMES QUE NOSALTRES”

El tècnic del valència basket va iniciar la seva compareixença amb una “felicitació per al MoraBanc Andorra, no només pel partit d’avui, sinó per la seva temporada”, i va afegir que “han de posar en valor que ha estat un any complicat amb lesions i s’han sabut refer”. Sobre el partit, l’entrenador basc va assegurar que “nosaltres hem fet un bon primer quart, però a partir de l’inici del segon s’ha notat que ells tenien més coses en joc”. Per últim, va assegurar que “el MoraBanc Andorra ha tingut més ritme que nosaltres”.

EL JUGADOR

David Jelínek, Aler del MoraBanc Andorra

“ESTEM MOLT CONTENTS”

El txec va assegurar que estan “molt contents per aconseguir l’objectiu d’entrar al play-off perquè se’ns va escapar la Copa”. Sobre el seu partit, va assegurar que “avui m’he sentit molt bé i m’han entrat els tirs que he tingut”.

Oliver Stevic, Capità del MoraBanc Andorra

“HEM FET UNA BONA FEINA”

El capità va manifestar que “hem fet una bona feina aquesta temporada, sobretot a la segona part”, i va afegir que “hem jugat dur i hem fet un bon partit”. Sobre el Barça, va dir que “sabem com hem jugat i tenim dos dies per preparar-nos”.

El públic ovaciona a Andrew Albicy

L'FC Barcelona serà el rival del MoraBanc en el play-off pel títol

L'FC Barcelona serà el rival del MoraBanc en el play-off pel títol

tracking