ACB LLIGA ENDESA

Guerra entre Joans

Peñarroya respon contundentment a les paraules de Plaza sobre l’alta tensió que es va viure al final del matx de Màlaga

Guerra entre Joans

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Guerra entre Joans. Joan Plaza i Joan Peñarroya. L’entrenador barceloní va protagonitzar el primer assalt la nit del dissabte passat a la roda de premsa postmatx ACB entre l’Unicaja de Màlaga i el Bàsquet Club MoraBanc Andorra (87 a 86). Va explicar davant dels mitjans de comunicació unes situacions d’alta tensió, amb paraules desafortunades i destrosses dels tricolors, que es van produir a la zona de vestidors un cop finalitzat el duel. Els andor­rans van dominar-lo durant una bona estona i amb una renda important de punts, mentre que unes decisions arbitrals van desestabilitzar-los en el tram decisiu.

En qualsevol cas, la reacció no va ser l’adequada i així ho va reconèixer fa uns dies el president, Gorka Aixàs, i ahir el mateix Peñarroya. Ara bé, l’egarenc va encetar el second round de la batalla als micròfons, en format resposta a Plaza, amb unes paraules contundents i mostrant-se molest amb el seu company de professió. “Les declaracions de després només han vingut donades per una persona”, va engegar, i ràpidament va afegir amb detall que “el partit se’ns escapa i ens provoca una frustració que fa que hi hagi dos moments puntuals en els quals no actuem bé. Demanem disculpes immediatament”.

Pel que fa a aquest tens capítol que es va viure va assegurar que va esdevenir “molt puntual i acostuma a succeir i d’aquí no passa. No és res inhabitual, però està mal fet”. No obstant això, l’speech que es va marcar el tècnic va anar pujant de to: “Tinc 49 anys i en entrar amb 18 a un vestidor professional, com a jugador, el primer que em van ensenyar és que quan jugues un enfrontament el que succeeix des que entres al pavelló fins que en surts es queda entre els professionals.” I en relació amb la segona, “fa 12 anys que soc entrenador i el que no se m’ocorreria mai és en una sala de premsa dir-li a un col·lega, o no col·lega, què és el que ha de fer, del que s’hauria de preocupar o quina moto li toca vendre”. Joan Peñarroya va sentenciar dient que “aquestes dues coses són sagrades i defineixen la persona”.

Morabanc-València

Quant al xoc d’avui (20.30 h) entre els del Principat i el València Basket, per tancar la fase regular de la Lliga Endesa, els locals busquen un triomf que els asseguri la setena plaça i l’Eurocup, sense romandre pendents del que passi la resta de la jornada 34.

CONCURS DE MORABANC

JOEL PRADAS I MARC ROSSELL ASPIREN A FER-SE 'MILIONARIS'

La segona edició de la Cistella dels teus somnis de MoraBanc dona el tret de sortida aquesta nit al descans del partit entre l’Andorra i el València Basket. Els aspirants, Joel Pradas i Marc Rossell, volen, sense cap mena de dubte, fer-se milionaris. En el cas que algun dels dos anoti des del mig de la pista del Poliesportiu s’embutxacarà 100.000 euros i si ambdós ho assoleixen en el primer intent s’hauran de repartir el premi i així passarà també amb les posteriors quanties. Per primera vegada tindran tres opcions, mentre que la segona els permetrà endur-se 50.000 i la darrera, 5.000. A més, alhora com a novetat podran trepitjar la línia divisòria, sempre que no tinguin la pilota entre les mans. En els entrenaments amb Joan Peñarroya i companyia alguna la van encertar.

"EL PRIMER DEL PLAY-OFF"

L’entrenador, Joan Peñarroya, avisa de la importància del matx d’avui contra el València Basket pels al·licients d’assolir plaça a l’Eurocup i alhora poder tenir un rival més assequible de cara a la lluita pel títol de la Lliga Endesa.

La darrera jornada de la fase regular de la Lliga Endesa s’unifica amb tots els partits engegant a dos quarts de nou i sense cap mena de dubte es viurà una nit de transistors. El Bàsquet Club MoraBanc Andorra ja té assegurat el play-off de l’ACB, malgrat que el que encara no sap és contra quin dels quatre primers classificats (Reial Madrid, Kirolbet Baskonia, FC Barcelona Lassa i València Basket, en aquest ordre) li tocarà enfrontar-se al millor de tres cites en el marc dels quarts de final de la lluita pel títol. Els tricolors no tenen assegurada la setena posició, tot i que opten a adjudicar-se des de la cinquena fins a la vuitena.

En qualsevol cas, el primer que tenen entre cella i cella és vèncer precisament el València –que no s’hi juga res– per d’aquesta manera la propera campanya obtenir plaça a l’Eurocup. A més, en cas de triomf i que es donin bones combinacions en els altres resultats dels rivals que pugnen també per acabar el més amunt possible de la taula, els del Principat podrien tenir un oponent factible per accedir a les semifinals. Certament aquests serien novament els valencians i, per tant, els de Joan Peñarroya haurien de cloure cinquens, però abans que l’Iberostar Tenerife, l’Herbalife Gran Canària i l’Unicaja de Màlaga perdessin. Aleshores hi hauria quàdruple empat i per bàsquet average general la plantilla del país seria la gran vençedora d’aquesta guerra. En aquesta línia Peñarroya, a la prèvia d’ahir, va dir que “entre cometes per a nos­altres demà [avui] és el primer partit del play-off”. Mentre que el capità, Oliver Stevic, no va mostrar cap problema per acceptar que l’enfrontament és molt més important que fer un bon paper a la següent fase de la competició i va declarar que “tots estem preparats i sabem perfectament que podem guanyar”.

tracking