motociclisme

Xavi Cardelús segueix sumant experiència

Xavi Cardelús segueix sumant experiènciaTEAM STYLOBIKE

Xavi Cardelús va finalitzar ahir en 26a posició a la seva segona cursa al Mundial de Moto2, el Gran Premi de França disputat al mític traçat de Le Mans. El jove pilot va fer una cursa de més a menys, ja que va aconseguir la seva volta ràpida al cinquè dels 25 girs que tenia la prova, amb un registre d’1’39”369, a mig segon del seu millor temps aconseguit durant les sessions d’entrenaments. El corredor sortia en 33è lloc i va fer un primer bon terç de competició, però a poc a poc va començar a perdre ritme i va cedir temps en un circuit on mai havia competit amb una Moto2 i que és força exigent, tant amb el pilotatge com amb la condició física.

Després de la carrera, Cardelús va mostrar la seva satisfacció i va assegurar que “estic content de com han anat les coses a la cursa d’avui, perquè l’he acabat i he continuat aprenent, que és el principal objectiu d’aquesta temporada als Wild-Cards del Campionat del Món”. Pel que fa al desenvolupament de la cursa, el pilot va manifestar que “he sortit bé i he pogut superar alguns dels pilots que em precedien a les primeres voltes”, i va afegir que “a mesura que anava avançant la cursa m’ha costat un pèl més mantenir un bon ritme”. Finalment, el del Principat va declarar que “tenia clar que seria més complicat que a Jerez”, i per últim, va concloure que “la progressió als entrenaments i l’experiència acumulada en aquest circuit són el més important, ja que el resultat de la cursa no deixa de ser menys o menys l’esperat”.

El pilot del Team Stylobike va finalitzar la prova a 1’21” del vencedor, l’italià Francesco Bagnaia, que va dominar la cursa des del principi i va superar Àlex Márquez i Joan Mir en la lluita pel triomf, i que segueix liderant el Mundial de Moto2. La propera cursa mundialista per a Xavi Cardelús serà el primer cap de setmana de juny, quan disputi el Gran Premi d’Itàlia a Mugello.

A la categoria reina, Marc Márquez va donar un cop d’efecte a la general del Mundial després de guanyar la cursa i aprofitar les caigudes de Dovizioso i Zarco. Després de la victòria del lleidatà, per davant dels italians Danilo Petrucci i Valentino Rossi, ara Márquez té 36 i 37 punts de marge a la general respecte a Maverick Viñales i Johann Zarco, mentre que l’altre gran candidat, Andrea Dovizioso, és novè de la general, a 49 punts.