ACB LLIGA ENDESA

Ambició màxima

El MoraBanc Andorra visita l’Unicaja amb l’objectiu de sumar una victòria per assegurar-se la sisena posició

Ambició màximaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra disputa aquest vespre contra l’Unicaja un d’aquells partits que es pot convertir en històric, ja que si guanya s’asseguraria de manera matemàtica la sisena plaça de la Lliga ACB, la millor que el conjunt tricolor ha aconseguit mai en qualsevol de les dues etapes a la màxima competició del bàsquet espanyol. Els del Principat ja estan classificats per al play-off, i d’aquí fins que acabi el curs només jugaran contra equips d’Eurolliga (Unicaja i València a la fase regular, i posteriorment l’eliminatòria pel títol), un fet que Joan Peñarroya va voler destacar: “això parla que hem fet molt bé les coses, perquè si acabes una campanya jugant contra aquests rivals, és senyal que ho has estat fent bé i tenim ganes d’afrontar aquests partits”. A més, va afegir que “els jugadors volen jugar aquests duels, i ara el que hem de fer és preparar-nos bé i intentar aprofitar els moments que tinguem en què nosaltres els puguem fer mal”.

Però el rival d’avui no ho posarà gens fàcil perquè també s’està jugant acabar el més amunt possible pensant en el play-off i una hipotètica classificació per l’Eurolliga de l’any vinent. El tècnic egarenc va afirmar que “anem a Màlaga a jugar contra un gran rival i una plantilla d’Eurolliga, i venen de perdre un partit a casa i això els converteix en més perillosos”. A més, va agregar que “sabem de la dificultat del partit perquè segur que prefereixen acabar cinquens o sisens que setens o vuitens. Serà un partit molt important per als dos, i ens hem de preparar per a la dificultat que ens trobarem”.

Pel que fa al joc del conjunt andalús, Peñarroya va manifestar que “són dels millors a nivell europeu en la càrrega del rebot ofensiu”. També va destacar que “tenen talents ofensius com ara Nedovic, i recuperen equilibri en el 5x5 amb un jugador que coneixem bé, com ara Shermadini (havia estat lesionat)”. Mentre que sobre els aspectes en què l’equip ha de rutllar per tornar de Màlaga amb el triomf, l’entrenador va declarar que “és un equip que posa en complicació els atacs dels rivals, per tant és un dia en què haurem de cuidar la pilota i passar-nos-la molt bé”.

L’ambició pel triomf no s’acaba a la banqueta, i John Shurna va expressar que “volem guanyar aquest partit, hem d’estar concentrats i fer les coses bé perquè juguem contra un gran equip d’Eurolliga”, i va afegir que “ells porten tot el curs demostrant que tenen un bon equip”.

ERA DUBTE

JAIME FERNÁNDEZ VIATJA AMB LA RESTA DE L'EQUIP A MÀLAGA

Més enllà de la coneguda baixa de llarga durada de Beqa Burjanadze, tota la plantilla del MoraBanc Andorra va viatjar ahir cap a Màlaga, amb Jaime Fernández inclòs. Tal com va explicar Joan Peñarroya a la roda de premsa prèvia de dijous, el base madrileny ha patit durant la setmana un procés de grip i angines que li va impedir participar als entrenaments de dimecres i dijous, però finalment s’ha desplaçat a la ciutat andalusa amb la resta de l’expedició tricolor i podria jugar el matx d’avui al Martín Carpena.

tracking