Instal·lacions

El nou Comunal, l'any que ve

Conxita Marsol espera que a final del 2018 es concretin els detalls de la remodelació de l’estadi per fer-la el 2019

El nou comunal, l'any que veARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Estadi Comunal necessita una reforma integral. És una problemàtica òbvia des de fa temps i fa prop d’un any diverses entitats es van reunir per començar a posar-hi remei. Representants del comú d’Andorra la Vella, del Govern, de les federacions de futbol i atletisme, i del Comitè Olímpic Andor­rà van fer un parell de reunions per establir les bases del canvi en la instal·lació i mirar cap on havia d’anar. Aleshores es va parlar d’un estadi de màxims, amb un camp de futbol amb mides més grans, i una pista d’atletisme amb vuit carrils en comptes de sis, canviant així el tartan, que està molt malmès. També es va pensar a modificar les graderies, que han quedat velles. Tot això sempre que es pugui encabir en l’actual terreny, malgrat que també es parlava de la possibilitat de fer algun retoc quant a aquest sentit, tot i que sense acabar d’especificar com.

Ara, un any després, no hi ha hagut més contactes entre totes les parts, situació que fa preveure que aquesta necessària remodelació no arribarà enguany. No obstant això, sí que podria ser de cara al 2019. La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va apuntar en declaracions al Diari que de cara a final d’aquest any s’hauria de concretar el camí que s’ha de seguir. “Som conscients que l’Estadi Comunal necessita una remodelació important. És vell, té molts anys i se li ha donat molt ús. S’ha de fer una reforma, però aquest any no”, va indicar Marsol, que hi va afegir que “la reforma més integral, si pressupostàriament ho podem aguantar, la voldríem preveure per a l’any vinent”.

La remodelació de l’estadi es farà amb la col·laboració de diverses parts, les mateixes que van mantenir aquella reunió ara fa un any. Per exemple, la UEFA hi contribuiria amb les despeses, mitjançant la FAF. “Estava disposada a col·laborar amb una part de les despeses del camp”, va comentar la cònsol, que també va incloure el Govern en l’assumpte. “N’hem de parlar perquè vulguis o no dona un caràcter de servei nacional, sobretot la pista d’atletisme, que és l’única del país”, va explicar.

Canvis obligats per al 2021

La remodelació integral es farà pensant principalment en els Jocs dels Petits Estats que se celebraran al Principat l’any 2021. Actualment, el tartan no estaria en condicions d’acollir la cita, així com altres competicions de caràcter internacional, i una pista amb vuit carrils nova sí que ho permetria. “La pista d’atletisme s’ha de fer nova. És una de les coses que ja tenim pressupostades entre Govern i nosaltres”, va manifestar la cònsol, que va remarcar el fet que “som conscients” que s’ha de canviar.

L’altre gran esdeveniment esportiu que ha de tenir lloc al país a l’Estadi Comunal properament és els Jocs Special Olympics de la Seu d’Urgell i d’Andorra. No obstant això, de cara a aquesta cita no es preveu fer el canvi del tartan, tot i que potser sí que es farà alguna petita modificació a la instal·lació. “S’ha parlat amb la gent d’Special Olympics i per a ells no és cap problema la situació en què està el tartan, per la qual cosa es pot continuar aquest any així”, va comentar Marsol, que hi va afegir que “fer un tartan nou, que val diners, per a l’any vinent tenir els camions que hi entren per a la gran remodelació, millor que no [fer obres enguany]. Abans de fer cap actuació hem de decidir ben bé què hi volem”.

El Comunal es va construir als anys vuitanta, i després de més de 30 anys compta amb totes aquestes mancances i algunes més. Per exemple, una altra de les parts que potser s’hauran de tenir en compte en el moment de la reforma integral és el pavelló, on es juga a hoquei. De moment, però, s’haurà d’esperar uns mesos més per poder comptar amb un nou Comunal de màxims.

tracking