Convidat estrella al caure

Alberto Contador, Carlos Sastre o Pedro ‘Perico’ Delgado serà un dels participants de luxe de La Purito Andorra 2018

Convidat estrella al caure

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat que La Purito Andorra només porta tres edicions, ja és una marxa cicloturística ben consolidada, tant a Andorra com a escala internacional. El nom de Joaquim Rodríguez atrau molts bojos dels pedals cada any i el recorregut de vertigen que va dissenyar el propi exciclista per a l’etapa íntegra al país de La Vuelta a Espanya 2015 encara més. Un altre dels atractius principals en cada edició de la marxa cicloturística és el convidat estrella que l’organització porta i que permet als centenars de participants compartir uns quilòmetres al costat d’autèntiques llegendes.

Etiquetes:

En la primera edició es va començar per la porta gran i van portar Miguel Induraín, en la segona Claudio Chiappucci i l’any passat l’escollit va ser Laurent Jalabert. Tots ells destaquen pel seu impressionant palmarès i aquesta és la filosofia que vol seguir l’organització a l’hora d’assegurar-se el convidat cada any. Per a aquesta quarta edició, que se celebrarà el 5 d’agost, ja tenen el convidat estrella confirmat, el qual s’anunciarà aquesta setmana, en un principi.

Segons ha pogut saber el Diari, l’escollit està entre Alberto Contador, Carlos Sastre o Pedro Perico Delgado. El primer es va retirar just l’any passat, per la qual cosa ara té el calendari menys atapeït i seria un reclam molt potent. Per la seva part, els altres dos candidats, que també són força mediàtics, s’han involucrat més en el món de les marxes cicloturístiques des que es van retirar, ara ja fa uns anys, per la qual cosa tenen més números d’anar-hi. En qualsevol cas, i sigui quin sigui l’escollit entre els tres candidats, el convidat estrella d’enguany té una característica destacable i que reuneixen els tres exciclistes: tots ells han guanyat almenys un Tour de França.

A banda d’un dels tres vencedors de la ronda francesa, i com és habitual, s’afegiran noms clàssics a la llista de corredors de La Purito, com per exemple Joseba Beloki i Angel Edo, a més d’altres que encara s’han de confirmar i que venen del món del motor, com són Toni Bou i Carles Checa. Per la seva part, els pilots de MotoGP residents a Andorra, que sempre han expressat el seu desig de participar a la marxa cicloturista, es quedaran novament sense poder-la fer, ja que coincideix en dates amb el Gran Premi de la República Txeca.

A punt de tancar inscripcions

No hi ha any que La Purito no hagi hagut de tancar les inscripcions abans de temps per haver arribat al límit. Enguany torna a estar en els 2.000 inscrits i el ritme a hores d’ara és molt superior al de l’any passat. Queden unes 200 places lliures, mentre que a aquestes altures del 2017 encara en restaven unes 800. L’organització preveu que a mitjans d’aquest mes, és a dir, la setmana vinent, es tanquin les inscripcions.

De moment, La Purito no es planteja pujar dels 2.000 inscrits, ja que en celebrar-se la marxa per carreteres obertes al trànsit de vehicles no es poden acollir més ciclistes. En un futur, l’organització voldria poder tallar ni que sigui alguns trams de carretera per acollir més participants i donar cabuda al gran nombre de demandes d’inscripció que reben.

A LA QUEBRANTAHUESOS

Nou homenatge al 'Purito'

Mentre Joaquim Purito Rodríguez espera per a la seva pròpia marxa cicloturística, aprofita el temps per involucrar-se en altres proves del mateix estil. Fa unes setmanes va ser a la Mallorca312, on va ser homenatjat amb el dorsal 312, i la setmana vinent té previst anar a una altra marxa a Itàlia que compta amb uns 13.000 inscrits. Ahir es va anunciar que la marxa més coneguda d’Espanya, la Quebrantahuesos del proper 23 de juny, faria un homenatge a l’ex-ciclista resident al Principat i li atorgaria el dorsal número 1. “El que m’interessa ara és gaudir i veure altres proves i un altre ciclisme al que estic acostumat. La competició ja la vaig deixar enrere”, comentava el Purito.

Pel que fa al món de la BTT, després d’haver fet fa unes setmanes la Cape Epic, el de Parets no té previst córrer enlloc fins a la Catalunya Bike Race del setembre.

tracking