Finals amb parany

Quan el MoraBanc s’ha topat aquest curs amb cites transcendentals s’ha vist superat per rivals sense aspiracions

MoraBanc BCAACB Photo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A la tercera anirà la vençuda? El Bàsquet Club MoraBanc Andorra porta jugada una més que correcta temporada i és així, sobretot perquè està donant continuïtat o regularitat a la gran campanya que va assolir el curs 2016-2017 amb Giorgi Shermadini com a sant i senya del roster de llavors. Ara bé, durant aquest curs, en els moments de més transcendència per aconseguir o tancar un objectiu, el MoraBanc no ha respost, i els jugadors i cos tècnic en són plenament conscients. Els noms propis que durant l’estiu van incorporar el director general, Francesc Solana, i companyia no són d’únicament primeres rondes, és a dir, de disputar el que tots disputen, sinó d’entrar entre els destacats de qualsevol competició.

En qualsevol cas, els andorrans van jugar la seva primera final en el marc de la fase regular de l’Eurocup a la pista del Metropolitans Levallois de París, el dia 20 de desembre del 2017. El marcador va assenyalar un 99 a 92 que va acabar amb el somni d’Europa i amb força dolor, ja que els francesos no s’estaven jugant res de res. El 6 de gener del 2018, els del Principat van veure’s les cares al Poliesportiu d’Andorra davant el San Pablo Burgos i la cita era bastant important per formar part de la Copa del Rei de las Palmas de Gran Canària. La balança es va decantar a favor d’uns burgalesos que aleshores s’estaven jugant la vida per continuar a la Lliga Endesa. Quelcom que per cert ahir van certificar en vèncer el Tecnyconta Saragossa per 96 a 88. El 14 de gener es va celebrar la jornada 16 que sí que va esdevenir vital per mantenir les opcions d’accedir al torneig del KO. El MoraBanc Andorra va visitar els dominis d’un Movistar Estudiantes sense aspiracions en aquest sentit i en una zona tranquil·la a la taula, mentre que els estudiantils van guanyar per 81 a 72 deixant els visitants ben tocats. I per seguir amb les finals amb parany, els tricolors el pròxim diumenge (12.30 hores) en tindran una tercera a casa en clau play-off contra el Delteco GBC, un rival ja salvat matemàticament, quasi en terra de ningú a la classificació i que l’única aspiració que tindrà serà la de marxar amb orgull del país.

Per aquest motiu els de Joan Peñarroya hauran d’aprendre dels errors comesos anteriorment en aquest tipus de cites i prendre’s el matx al dos-cents per cent. El mateix entrenador egarenc va comentar la nit de dissabte després de caure al Palau Blaugrana enfront un Futbol Club Barcelona Lassa estel·lar, al qual li va durar ben poc la segona plaça per la victòria del Kirolbet Baskonia, que “vull que estiguem fotuts, ja que no hem estat al nivell que havíem d’estar”. Al que hi va afegir que “ho passarem malament aquesta nit [dissabte], i demà [ahir] i dilluns [avui] a treballar i a preparar-nos”. De ben segur que s’aixecaran, perquè saben que l’actitud mostrada no es correspon al que és el club.

LA RESTA DE LA JORNADA

Els perseguidors del MoraBanc també punxen

Malgrat la dura desfeta del MoraBanc Andorra a la pista de l’FC Barcelona Lassa el dissabte, la jornada no ha estat negativa per al conjunt tricolor quant a les aspiracions del play-off. Les desfetes dels perseguidors han permès mantenir els marges a la taula i la setena posició. Els de Joan Peñarroya tenen un triomf més que l’Iberostar Tenerife, que ahir va perdre a la pista del Movistar Estudiantes (97 a 92), i l’UCAM Múrcia, que ja havia caigut en el duel avançat contra la Penya. A més, el MoraBanc els té guanyat l’average a aquests dos equips i només queden tres duels per acabar la fase regular, per la qual cosa els tricolors tenen el primer match ball si tanquen el play-off la setmana vinent.

En el duel dels dos rivals directes per damunt, el Gran Canària va passar per sobre de l’Unicaja (76 a 55) i es va situar cinquè després de guanyar l’average als andalusos. Ambdós tenen un triomf més que el MoraBanc.

El Barça Lassa torna a deixar KO el MoraBanc

Finals amb parany

tracking