ACB Lliga Endesa

El Barça Lassa torna a deixar KO el MoraBanc

El Barça Lassa torna a deixar ko el MoraBanc Andorra gràcies a una ratxa de triples en els minuts inicials del primer quart

El Barça Lassa torna a deixar KO el MoraBancACB PHOTO / S. GORDON

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cas Palau es va resoldre ahir a favor del Futbol Club Barcelona Lassa, i per golejada (94 a 70). El segon assalt en menys de cinc dies entre les dues entitats es va tornar a resoldre amb el ko per al Bàsquet Club MoraBanc Andor­ra, que va marxar de la pista del Palau Blaugrana tri-turat. Els d’Svetislav Pesic van començar posant terra de per mig ben aviat amb un encert impressionant des de totes les zones de la pista, però sobretot des de la línia del 6,75. El MoraBanc va aguantar uns minuts dempeus, ara bé, els locals no van donar cap tipus de treva i van demostrar que volen fer-se amos de la segona plaça de la classificació de la Lliga Endesa, que l’acabaran d’assaltar sempre que avui el Kirolbet Baskonia no venci.

Els tricolors novament no van ser ells mateixos, i això és un problema pel tram decisiu en què es troben de la temporada. El play-off de l’ACB està en joc i sembla que no ho tenen massa interioritzat, ja que l’actitud que van tenir no va transmetre tensió, o si més no, no fan per canviar de cara a la galeria la pobra imatge que van oferir a Reus en el marc de la final de la Lliga Catalana. És a dir, van jugar com si no s’estiguessin disputant absolutament res, tot i que, ni amb aquestes se salvarien. L’entrenador Joan Peñarroya va explicar a la prèvia que per superar els culers seria necessari fer un partidàs. Lògicament als seus jugadors els va detallar el significat d’aquest terme amb sessions d’entrenament i vídeo. A la vista dels resultats, és clar que no li van fer cas, i el primer per aconseguir que el vaixell es mantingui a flotació és que vagin tots a l’una. Òbviament, en qualsevol esport i categoria.

A més, ració doble de decepció per a l’staff tècnic, ja que el discurs de Peñarroya després de la primera desfeta va anar dirigit al “confio que els esperoni”. Entra dins dels esquemes del calendari de la campanya que el MoraBanc Andorra caigui en la seva visita a la Ciutat Comtal, malgrat que el competir no ho pot deixar mai de banda o fins i tot oblidar, tal com va succeir. Més que res per una qüestió d’essència del club. Era importantíssim que no encaixés un resultat voluminós per d’aquesta manera reomplir el bidó de la confiança i aplanar el ter­reny per recuperar el cercle viciós de confiança-encert-defensa de cara als propers enfrontaments, sens dubte vitals.

Per exemple, a poc més de set minuts per al final, el base madrileny Jaime Fernández va provar, quasi sense oposició, una bombeta de les seves tan característiques i va errar. Capcot va enfilar el camp propi, i amb la mateixa cara d’estar fregant el ridícul la resta de visitants. La banqueta era un funeral i Joan Peñarroya i companyia es van deixar la veu –i el que va ser necessari– per motivar, esperonar i despertar els seus d’una empanada que els va durar tota la cita. Pel bé de l’entitat és vital que aquesta no sigui eterna i que l’equip recuperi les ganes de salvar el curs i lluiti pel títol.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

“No m’ho esperava”

Per segona vegada consecutiva en menys d’una setmana Joan Peñarroya va comparèixer ahir en roda de premsa després del passeig del Futbol Club Barcelona Lassa per donar la cara pels seus homes. “No m’ho esperava, com tampoc s’ho esperaven els jugadors”, va comentar en respondre sobre aquests dos ko seguits i tan voluminosos. Al que hi va afegir –insistint– que “segur que el Barça té molt de mèrit, però no m’esperava que els donéssim tantes facilitats en el primer quart”. En la seva valoració personal va explicar que el Bàsquet Club MoraBanc Andorra va mirar de reenganxar-se al matx, ara bé, “no ens ho hem cregut del tot per assolir-ho”. En qualsevol cas, com la resta del conjunt, Peñarroya se centra en la muntanya que ve properament per formar part del play-off de la Lliga Endesa. “Espero que tinguem resposta i estiguem junts i el pròxim partit l’afrontem com l’equip que hem estat la resta de la temporada”. Amb tot, va voler deixar clar que “entenc que les sensacions són dolentes, tot i que en set dies no pot canviar una campanya de ser fantàstica a una castanya, i és el primer que he transmès a la plantilla. Depenem absolutament de nosaltres”.

EL RIVAL

“El MoraBanc no s’ha rendit en cap moment”

SVETISLAV PESIC. L'entrenador del futbol Club Barcelona Lassa va explicar ahir en roda de premsa el perquè els seus jugadors van estar al dos-cents per cent des del xiulet inicial fins al final del matx. “El MoraBanc no s’ha rendit en camp moment”, va indicar el coach. Un factor que, segons el seu parer, va esdevenir clau perquè els culers no traguessin el fre de l’accelerador. Defensivament, com a Reus fa uns dies, van mostrar-ser sublims, i això per a Pesic és sinònim d’alegria màxima. Va tornar a lloar el MoraBanc parlant del seu equilibri.

El Barça Lassa torna a deixar KO el MoraBanc

tracking