Reportatge

Les lloances de Rafa Nadal

La jove tennista andorrana Vicky Jiménez Kasintseva va viure al Trofeu Comte de Godó una sèrie de vivències màgiques amb el número 1 del món i d’altres tennistes de primer nivell. Sense anar més lluny es va poder tirar amb ell a la piscina del Tennis Barcelona.

Les lloances de Rafa NadalJ. J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

nfinitat de vegades esportistes que actualment estan a l’elit han aparegut als mitjans de comunicació recordant que quan eren petits i començaven a despuntar deien davant dels primers micròfons i gravadores que tastaven quins ídols tenien, i amb qui voldrien compartir experiències a qualsevol instal·lació esportiva. No fa gaires dies la tennista andorrana Vicky Jiménez Kasintseva es va proclamar campiona del Barcelona Open Banc Sabadell Trofeu Comte de Godó sub-14, demostrant així que el pas de gegant que està fent des que va deixar el Principat per anar a residir a Sitges i créixer esportivament li funciona a les mil meravelles.

En qualsevol cas, com a campiona, Jiménez va gaudir de l’oportunitat de tenir ben a prop el número 1 del món, Rafa Nadal, i, juntament amb el suís Roger Federer, el millor de tots els temps de la categoria masculina. Es va poder fotografiar amb ell i amb la resta de guanyadors i finalistes, i rebre les seves lloances i felicitacions per haver conquerit el títol. “Va ser una experiència boníssima, un gran torneig i personalment em va agradar molt estar al costat i veure com jugaven els professionals”, recorda la jove esportista. Mentre que el pare i entrenador, Joan Jiménez, explica com van optar a participar en la cita tennística més important de la Ciutat Comtal dient que “en teoria no hauria pogut disputar-lo per edat, tot i que a principi d’any va jugar al Tennis Barcelona el Torneig Rafa Nadal i l’Albert Costa la va veure”.

En aquell circuit va superar totes les rivals, més grans que ella, per cert, i Costa “li va donar la invitació per al Godó i també a l’Ariadna Geerlings, ja que són les dues nenes que millor juguen de sub-14”. A més, a l’ex-tennista espanyol mundialment reconegut i director esportiu de la prova catalana “li va agradar força la Vicky”. Les vivències de Vicky Jiménez amb el balear Nadal no es van acabar amb quatre paraules intercanviades i una sèrie d’imatges, ja que va protagonitzar l’estampa més icònica i mítica del Trofeu Comte de Godó. És a dir, el moment en què el campió es tira a la piscina amb roba acompanyat dels aplegapilotes. No obstant això, la jugadora tricolor alhora va unir-se a aquesta festa i/o ritual. “Tinc clar que el proper any vull tornar-hi”, va assegurar rient la protagonista. I el tècnic i pare hi va afegir per detallar els fantàstics dies que van passar i fins a quin punt es van amarar de tennis de primer nivell que “al Rafa Nadal el vam anar coneixent al llarg del torneig, perquè els jugadors de base i entrenadors comparteixen les mateixes instal·lacions i hem compartit molts moments veient com ho fan tot i es preparen, entre d’altres, tot molestant el mínim possible”.

UN CANVI PER TRIOMFAR

El balanç que fan en relació amb el fet d’estar lluny d’Andorra és de felicitat, malgrat que òbviament troben a faltar la família. Certament el que els fa continuar endavant és la collita, ja que està sent fructífera en forma d’impressionants resultats. El full de ruta o lema de Vicky Jiménez Kasintseva i Joan Jiménez és el d’anar pas a pas i tocar de peus a terra. Van decidir fa mesos que la nena no deixaria de ser andorrana, tot i l’interès de la Federació Espanyola de Tennis i, a més, té el suport del Govern (la ministra i el secretari d’Estat d’Esports van donar-los suport al Godó) i de diversos organismes esportius. En uns dies es torna a vestir de curt per seguir triomfant.

tracking