Final lliga catalana ACB

Un MoraBanc gris perd la Lliga Catalana

El Barça Lassa escombra el MoraBanc Andorra i s’endú la 21a Lliga Catalana de la seva història

Un MoraBanc gris perd la Lliga Catalana

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La tercera final de la Lliga Catalana ACB contra el Futbol Club Barcelona Lassa tampoc va ser la vençuda. I és que el Bàsquet Club MoraBanc Andorra va ser ahir al Pavelló Olímpic Municipal de Reus un finalista sense ànima. El títol que hi havia en joc no és un gran què quant a palmarès, però els andorrans haurien d’haver-se mostrat molt més afamats. Sobretot perquè no l’han aixecat mai i hauria suposat el primer trofeu en etapa a la màxima categoria del bàsquet espanyol. Les paraules que va articular el tècnic, Joan Peñarroya, a la prèvia sobre que als jugadors el que els agrada és jugar, no van plasmar-se damunt del parquet.

La plantilla no va estar a l’altura de les circumstàncies tal com sí que ho havia estat, per exemple, a la semifinal davant el Divina Seguros Joventut. Les cares de Peñarroya a la primera meitat i també a la segona eren de circumstància total i d’incredulitat, segons el prèviament treballat. És cert que l’equip roman més centrat que mai en classificar-se matemàticament per disputar el play-off de la Lliga Endesa, ara bé, la poca gana i empatia amb l’esdeveniment que va posar no va quadrar ni de bon tros amb el que és el MoraBanc. Els tricolors acostumen a anar sobrats de motivació, no obstant això, la tasca de l’entrenador, ajudants i els esportistes que estaven a la banqueta, va anar constantment en aquesta línia, la d’esperonar. Fins i tot els aficionats andorrans que es van desplaçar a la ciutat tarragonina van estar continguts i apagats. Força lògic tenint en compte que la final de la 38a edició de la Lliga Catalana no va durar ni un quart, ja que als primers deu minuts els blaugrana van traçar terra de per mig per dirigir-se com un tro a adjudicar-se la 21a de la seva història. El segon període va desenvolupar-se un pèl més igualat pel que fa a anotació, encara que els del Principat no van enfundar-se la granota de treball i la remuntada es va presentar impossible. La bretxa de l’inici va passar una factura important que a les acaballes del tercer temps va reduir-se a poc menys de quinze punts. En qualsevol cas, el Barça no va abaixar la guàrdia i va continuar sent una piconadora des de totes les zones de la pista. Al tram final del matx, els culers van començar a entonar el crit de “campions” i alhora el de “llibertat [presos polítics]”. El MoraBanc Andorra, per cert, era el que anava de groc.

De cara als quatre enfrontaments que queden per donar per finalitzada la fase regular de l’ACB, de ben segur que aquesta desfeta tan voluminosa servirà –i de bastant– per propiciar un cop d’atenció. Dissabte vinent (19.00 hores) l’FC Barcelona rep els d’Andorra al Palau Blaugrana i no hi ha dubte que el xoc que es viurà serà completament diferent. I molta atenció, perquè aquest curs els de Joan Peñarroya han donat la campanada en diverses ocasions enfront els rivals d’Eurolliga.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

Joan Peñarroya va viure ahir a Reus la 38a edició de la final de la Lliga Catalana amb l’actitud i posada en escena de sempre. No com alguns dels jugadors. En qualsevol cas, el tècnic egarenc va mostrar-se en certs moments un pèl més tranquil que de costum amb els seus homes i alhora va transmetre, amb la seva gesticulació i mirada, moltíssima incredulitat. La plantilla va estar out i l’egarenc, amb l’ajuda de la resta del cos tècnic, va mirar de donar la volta a l’autoestima dels esportistes. “No hem fet el partit que ens hauria agradat, no hem començat bé i el Barça ha estat molt superior, sobretot a l’inici del duel, en les lluites individuals, la tensió adequada, l’encert i han dominat el rebot. Felicitar-los.”

Aquesta va ser l’explicació que va donar i detallar Peñarroya i, certament, millor impossible, ja que va enviar un missatge directe de falta de. És a dir, que els tricolors no van estar a l’altura de l’esdeveniment, i a més, si el rival és d’Eurolliga no entrar endollat al matx passa factura durant i després. Ara bé, aquesta derrota “confio que ens esperoni”, va comentar de cara a l’enfrontament de dissabte al Palau en el marc de la Lliga Endesa. La desfeta contra el Monbus Obradoiro va fer mal i davant els culers també, per com es va produir, tot i que “esperem que el pròxim xoc sigui ben diferent”, va indicar. Joan Peñarroya, de forma lògica, va assegurar que “no temo una davallada, i aquest equip té un bon bagatge de triomfs i desfetes contra els d’Eurolliga”.

EL RIVAL

“No coneixia el morabanc i és un bon equip”

Svetislav Pesic. L’ENTRENADOR DE L’FC BARCELONA LASSA va enfilar ahir cap a la sala de premsa del Pavelló Olímpic de Reus amb un somriure d’orella a orella, i és que sense cap mena de dubte a Can Barça està vivint una tercera o quarta joventut. El rentat de cara que ha donat a la plantilla barcelonista és per treure’s el barret, i el respecte que li tenen aquests és impressionant. Aquest tipus de jugadors, que són de màxim nivell, es van presentar al partit amb unes ganes immenses de fer-ho bé i d’emportar-se, de llarg, el títol menys important de la temporada. El coach va tenir paraules per al Bàsquet Club MoraBanc Andorra i va comentar que “no els coneixia massa bé i puc dir que són un bon equip, ben organitzat i amb equilibri entre els jugadors de dins i fora”. Ara bé, “hem jugat molt sòlid i totalment professional”, va dir.

Un MoraBanc gris perd la Lliga Catalana

tracking