El Reial Madrid optarà a la 13a a Kíev

Els blancs empaten contra el Bayern i es classifiquen per a la seva tercera final consecutiva

El Reial Madrid va pel camí de seguir fent història. Fins l’any passat era quelcom d’impensable guanyar dues vegades la Champions de manera consecutiva i el conjunt blanc ho va aconseguir. Ara, pot anar un pas més enllà assolint la que seria la tercera seguida i la 13a de la seva història. Els de Zinedine Zidane optaran a aquest ambiciós repte el pròxim 26 de maig a Kíev, on se celebra el partit decisiu.

Els vigents campions es van classificar ahir per a una nova final, la tercera en tres anys i la quarta en cinc, després de salvar l’avantatge d’1 a 2 contra el Bayern amb el qual afrontaven la tornada al Santiago Bernabéu. No obstant això, i com sempre, el Madrid va haver de patir per eliminar el rival. Sobretot quan al minut 3 de partit, Joshua Kimmich avançava els alemanys i se situaven a només un gol de capgirar l’eliminatòria. Tot i això, Benzema va calmar l’ambient fent de cap el gol de l’empat al minut 11. Abans del descans, l’àrbitre no va veure un clar penal per mà de Marcelo.

Els blancs van poder respirar més quan al primer minut de la segona part, Benzema tornava a marcar aprofitant una greu errada del porter del Bayern, Sven Ulreich. Però l’alerta va tornar a instal·lar-se al Bernabéu amb el gol de l’empat al 63’ de James Rodríguez. El Bayern va seguir pressionant la porteria defensada per Keylor Navas durant la mitja hora restant, però no va poder culminar cap de les múltiples ocasions que va tenir i va veure com el Madrid tornava a eliminar-lo de la competició de clubs més prestigiosa del món.

LA ROMA BUSCA UN ALTRE MIRACLE A L'OLÍMPIC

El segon finalista de Kíev sortirà del matx que han de disputar avui (20.45 h) la Roma i el Liverpool a l’Estadi Olímpic de la capital italiana. Els romans hauran de recórrer novament a un miracle com el que va assolir contra l’FC Barcelona als quarts de final si volen ser a la final, ja que li ha de remuntar un 5 a 2 de l’anada al conjunt anglès. Mo Salah, un dels protagonistes d’aquell duel, tornarà per primer cop a la que va ser casa seva durant dos anys.