Final llica catalana ACB

Títol en joc en un moment atípic

El MoraBanc Andorra s’enfronta al Barça a Reus a la recerca de la seva primera Lliga Catalana

Títol en joc en un moment atípic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Toca oblidar-se del play-off, almenys durant unes hores, ja que el MoraBanc Andorra es juga avui un títol contra l’FC Barcelona Lassa a la final de la 38a Lliga Catalana a partir de les 12.30 hores a Reus. Els tricolors ja han perdut dues finals contra els blaugrana (2014 i 2015) i a la tercera volen fer-se amb la primera Lliga Catalana de l’entitat. El partit arriba en un moment estrany, ja que es va descartar que es jugués a l’estiu per la falta de dates, i al novembre, quan ja s’havia trobat un nou dia per celebrar-se el partit en plena finestra de seleccions FIBA, es va ajornar 72 hores abans que es disputés per un requeriment de la Federació Espanyola de Bàsquet. Tot i l’embolic, Peñarroya no creu que el matx arribi en mal moment, i va assegurar que “als jugadors els agrada jugar, i segur que estan més contents jugant que no entrenant”, i va afegir que “és una final, ens ho agafem com un premi que ens vam guanyar a l’estiu i és un partit maco”.

Coses dels calendaris, MoraBanc i Barça es veuran les cares dues vegades, ja que a més del partit d’avui, dissabte s’enfrontaran al Palau Blaugrana en el matx corresponent a la Lliga Endesa. Sobre aquesta circumstància, el tècnic egarenc va assegurar que “és una setmana atípica perquè són dos partits amb el mateix rival, però és el que ens toca”, i va agregar que “estem contents de jugar una final d’una competició que sempre ens ha agradat molt jugar, i volem ser competitius, posar en problemes el Barça i per què no, poder guanyar el títol”.

Els tricolors ja saben el que és superar l’FC Barcelona Lassa aquesta temporada, va ser al gener al Poliesportiu quan el van superar per 102-92. Però els catalans han canviat molt des de llavors, quan encara hi havia Sito Alonso a la banqueta, destituït després dels mals resultats. Amb Pesic, el Barça fa un altre joc, “ofensivament més senzill del que jugaven abans, però amb molt talent que els ha fet més perillosos. A més, al darrere tenen un plus d’agressivitat i responsabilitat individual que els està funcionant bé”, va assegurar ahir l’entrenador dels tricolors, que també va manifestar que “sobretot anem a pensar en nosaltres i fer un bon partit que ens serveixi per intentar guanyar demà [avui] i arribar bé al Palau dissabte”.

Durant la compareixença prèvia a la final, Peñarroya també va analitzar com queda la situació de l’equip a la lluita pel play-off de l’ACB després de la desfeta contra l’Obradoiro, i va declarar que “estem a quatre partits d’acabar i estem en una situació que hauríem signat a principi de temporada. Depenem de nosaltres, i el que no podem pretendre un equip com el nostre és estar classificat pel play-off a falta de quatre jornades”, i va afegir que “estem on volíem i ara hem de fer el nostre joc i tenir ambició per mirar cap amunt”. I més en fred, sobre la derrota de dissabte va explicar que “hauríem pogut estar millor en defensa, però no és una normalitat les cosetes que ens van passar l’altre dia”.

3.500 AFICIONATS

S’espera un ple absolut al Pavelló Olímpic Municipal de Reus

Andorra la Vella. El Pavelló Olímpic Municipal de Reus serà l’escenari de la 38a final de la Lliga Catalana, i s’espera que hi hagi una excel·lent entrada per gaudir del partit. Ahir a la tarda, des de la Federació Catalana de Bàsquet van informar que quedaven per vendre menys de 200 tiquets, però que la previsió era que s’esgotessin totes abans del matx. La instal·lació reusenca es va inaugurar el 1992, quan el recinte va acollir alguns partits de la competició d’hoquei patins dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.

tracking