El Barça, campió de lliga per 25è cop

Els d’Ernesto Valverde fan els deures a Riazor i s’asseguren el vuitè doblet

L’FC Barcelona ja té el 25è títol de lliga i el vuitè doblet de la seva història al sarró. Ahir es va assegurar de manera matemàtica a Riazor un nou trofeu de la competició regular espanyola, el setè en els 10 darrers anys després de superar per 2 a 4 el Deportivo. El conjunt dirigit per Ernesto Valverde tenia prou de sumar un punt per ser campió, però volia fer-ho guanyant.

El Barça es va avançar per partida doble amb els gols de Coutinho i Leo Messi a la primera part, però el Deportivo, que havia de guanyar per no ser matemàticament carn de segona divisió, no es va donar per vençut i abans d’enfilar el camí cap a vestidors va retallar distàncies amb un gol de Lucas Pérez. Emre Çolak va fer l’empat a la represa i durant uns instants es va posar en dubte si els blaugrana havien de destapar el xampany. Els gallecs van posar contra les cordes el Barça i van tenir ocasions d’avançar-se.

No obstant això, després d’un parell de canvis el Barça va tornar a agafar el domini i Messi va marcar dos gols més per signar el hat-trick, el triomf i el títol.

A més, els blaugrana ho van fer estant imbatuts, dada que realça un nou any històric per a l’entitat culer, en què ha aconseguit el quart doblet, amb lliga i Copa del Rei, en 10 anys.