ACB Lliga Endesa

Mantenir el pas ferm

El MoraBanc Andorra afronta un nou partit clau, contra l’Obradoiro, per apropar-se a l’objectiu de ser al play-off

Mantenir el pas ferm

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El compte enrere per al final de la fase regular de la Lliga Endesa ja està activat, i el MoraBanc Andorra afronta aquesta nit al Poliesportiu un nou duel clau per apropar-se a l’objectiu d’acabar entre els vuit primers i entrar al play-off. El rival d’avui és el Monbús Obradoiro, que va començar la competició com una de les revelacions, però que s’ha anat desinflant amb el pas de les jornades fins a sumar sis derrotes consecutives (les tres últimes a la pròrroga) i estar més a prop de la part baixa que dels vuit primers classificats. Tot i això, Joan Peñarroya no se’n refia i ahir en roda de premsa va assegurar que “és cert que venen en un moment en què no guanyen, però crec que venen reforçats. Espero un rival molt complicat perquè està provocant dificultat a equips importants de la competició i avui no espero que sigui diferent”.

El conjunt gallec té un estil molt marcat pel seu entrenador, Moncho Fernàndez (que suma set temporades a la banqueta de Santiago), basat en atacs llargs i sistemes amb força moviments per als tiradors. Veient les característiques del rival, pel tècnic egarenc, el que han de fer els tricolors és “fer el nostre partit, intentar imposar el nostre ritme, jugar amb energia i alegria, tenir la capacitat d’estar junts en els mals moments per intentar guanyar el partit”. Una opinió similar a l’expressada per David Jelínek, que va assegurar que han d’intentar “tancar el rebot perquè són perillosos, i haurem d’estar bé al dar­rere, tot i que serà una mica diferent al normal perquè ells són un equip que és una mica diferents a la resta”.

Després del matx d’aquesta nit en quedaran només quatre, però tant Peñarroya com Jelínek creuen que encara que s’aconsegueixi la victòria la presència al play-off no estarà del tot tancada i s’haurà de seguir lluitant fins al final. L’entrenador va declarar que “guanyar seria una gran notícia” i va afegir que “és evident que cada cop que guanyem estem més a prop d’aconseguir la classificació, però tant si guanyem com si perdem crec que avui no hi haurà res fet”. De la seva banda, l’aler va manifestar que “si gua­-nyem faríem un pas gran endavant per mantenir-nos i mirar cap amunt, però els quatre partits que quedaran són molt importants i cada victòria o derrota ho pot fer canviar tot molt”.

Per últim, Peñarroya va destacar el paper de l’afició: “No ens ha fallat en tot l’any i tampoc ho farà demà. Si estem junts i amb el seu suport som més forts.”

HOMENATGE

Emotivitat abans del matx pel retorn del capità David Navarro

ANDORRA LA VELLA. David Navarro torna avui al Poliesportiu per primera vegada com a rival després de deixar el club l’estiu passat. L’escorta català va ser tricolor quatre temporades i va finalitzar la trajectòria al Principat com a capità. Ahir Joan Peñarroya va voler destacar-lo i va assegurar que “no tinc cap dubte que serà rebut dempeus perquè no mereix cap altra cosa”, i hi va afegir que “és un dels nostres, una part molt important de la història actual d’aquest club, i va estar sempre implicat al màxim amb la institució i el país”.

tracking