La federació, satisfeta amb la progressió d'Esteve i Vila

Tot i no complir en Copa del Món, el balanç de la temporada és positiu

La federació, satisfeta amb la progressió d'Esteve i VilaA. C.

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va viure ahir un nou capítol de balanç de temporada, en aquesta ocasió amb la secció de fons, formada pels joves Irineu Esteve i Carola Vila. A diferència del surf de neu, i igual que en estil lliure, l’entitat va fer una valoració positiva de la campanya dels dos corredors, malgrat el punt en negatiu en la Copa del Món per al corredor masculí, que s’estrenava aquest any al circuit mundial i no ha pogut complir l’objectiu del Top-30 en cap prova.

Esteve, que ha finalitzat en el 88è lloc del rànquing mundial de punts FIS, va acceptar que “ens ha faltat alguna cosa” i que “hi ha coses a millorar de cara a l’any vinent”. En aquest, tindrà un calendari molt similar al de la temporada que acaba de deixar enrere, substituint els Jocs Olímpics pels Mundials, i competirà per darrera vegada al Mundial sub-23. “Hem estat fregant la medalla en dues ocasions i jo crec que l’any vinent s’hi pot optar”, explicava el seu tècnic, Joan Erola, que va afegir que també “haurem d’entrar a la Copa del Món amb més força”.

Per la seva part, Vila ha mostrat una progressió important aquest curs i ha acabat en el 17è lloc del rànquing júnior, amb molts Top-20 al circuit de Copa d’Europa i fins i tot algun Top-10. “Estic molt contenta en general”, explicava la jove corredora, que enguany ha estat acompanyada per primera vegada de la tècnica Laura Orgué. “Ens hem entès molt bé i ella m’ha ajudat a fer un pas endavant”, va indicar.