esquí

Possible ambaixador

Luc Alphand podria convertir-se en representant de les finals de la Copa del Món que es disputaran l’any vinent a Grandvalira

Possible ambaixadorFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nom de Luc Alphand ha sortit els últims dies a la palestra després que l’exesquiador i expilot de cotxes francès anunciés que es traslladava a viure al Principat per motius de seguretat després de les amenaces de mort i els atacs que havia rebut juntament amb la família. L’origen de tot es remunta a l’octubre del 2016, quan es van publicar unes fotografies a les xarxes socials durant una cacera a Rússia, una de les seves passions, tal com ha admès diverses vegades.

En una d’aquestes instantànies, Alphand apareix somrient amb un os abatut, un fet que va provocar que comencessin els missatges d’odi, que no només van anar dirigits a ell, sinó que també van afectar els fills a l’escola i la dona, amb notes escrites a l’hotel on treballa. Això ha fet que decidís mudar-se a Andorra (tot i que encara no se sap quan ho farà), ja que com va declarar a mitjans francesos vol tenir un entorn més segur i tranquil fora del focus i lluny de Serre-Chevalier, als Alps francesos, on residia fins ara i on havia tingut lloc algun problema, especialment amb els animalistes i amb els ecologistes.

Alphand ha estat tota la vida lligat al món de l’esport i l’última aventura va ser al món del motor, on es va proclamar ni més ni menys que campió del Ral·li París-Dakar el 2006, a més de ser-ne el subcampió el 2007, fins que una caiguda el 2009 va obligar-lo a deixar la competició. Abans de la benzina s’havia dedicat professionalment al món de l’esquí alpí amb resultats que el van convertir en una estrella. El gal va aconseguir la general absoluta de la Copa del Món l’any 1997, precisament un any en què també va ser el millor a la classificació general tant en descens com en supergegant. A més, el 1995 i el 1996, també va aconseguir ser el millor del circuit mundial en la modalitat de descens, sense oblidar també una medalla de bronze en un Mundial, o la quarta plaça a la combinada alpina dels Jocs Olímpics d’hivern de Calgary el 1988.

I precisament a l’esquí és on podria seguir vinculat un cop s’acabi d’establir definitivament al Principat. En les declaracions públiques que va fer quan va anunciar el canvi de residència, Luc Alphand va explicar que havia arribat a un acord amb la Federació Andorrana d’Esquí per col·laborar en la preparació de l’organització de competicions internacionals com, per exemple, les finals de la Copa del Món que Grandvalira acollirà el març del 2019. Tot i que fonts de la FAE van desmentir al Diari aquest suposat acord, ja que, de fet, l’entitat no és l’organitzadora única de les finals, sinó que ho coorganitza amb Grandvalira.

Precisament des del domini sí que van confirmar que hi ha hagut converses per tal que Alphand es convertís en ambaixador de la cita de l’any vinent, pensant especialment en el mercat francès, tot i que ni de bon tros les negociacions estaven avançades ni hi havia cap acord tancat actualment. A més, s’hauria d’avaluar com pot afectar la polèmica que està vivint l’exesquiador . La figura d’ambaixador no seria nova per a ell, ja que ja en va exercir el mes de març passat durant les finals de la Copa d’Europa de Grandvalira, juntament amb l’esquiadora espanyola també retirada Carolina Ruiz.

EL CONGRÉS DE LA FIS DECIDIRÀ AL MAIG SI SOLDEU REP LA COPA DEL MÓN MASCULINA EL 2021

Amb les finals de la Copa del Món confirmades per a l’any que ve, la propera gran cita per a Grandvalira podria ser una prova de la Copa del Món per a l’any 2021. La pista de l’Avet de Soldeu és candidata per rebre el circuit mundial en categoria masculina, i en les modalitats tècniques de gegant i eslàlom.

La decisió final es coneixerà el proper mes, concretament entre el 13 i el 17 de maig, quan la FIS (Federació Internacional d’Esquí) celebri a Costa Navarino (Grècia) el seu 51è congrés internacional. El domini de Grandvalira haurà de competir contra Bansko, a Bulgària, per entrar al calendari i fer-se amb una de les cites de la Copa del Món de cara al 2021.

tracking