ACB LLIGA ENDESA

Pas de gegant cap al play-off de la lliga

El MoraBanc fa un pas de gegant cap al Top-8 final en guanyar per primera vegada a la pista del RETAbet Bilbao Basket

Pas de gegant cap al play-off de la lligaACB PHOTO / a. arrizabalaga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra de la temporada 2017/2018 segueix fent passos endavant, cap al play-off i cap a escriure una nova pàgina en daurat al llibre d’història del club. Una nova victòria com a visitant, la sisena de la temporada, va permetre als de Joan Peñarroya situar-se amb 17 triomfs a la classificació, superant els 16 obtinguts en l’històric curs passat, quan encara resten cinc enfrontaments per disputar-se.

La 17a va tenir un sabor encara més especial. Es va guanyar a una pista molt i molt complicada en la qual mai s’havia aconseguit una victòria. Miribilla era un ter­ritori inexpugnable pel MoraBanc en les seves tres visites anteriors i ahir ho va deixar de ser. Això, i la desfeta de l’Unicaja, va permetre que els tricolors recuperessin la sisena posició, però el més important va ser que deixava el Fuenlabrada i el Tenerife, novè i desè, a dues victòries, a més de l’average. Amb cinc partits per concloure la fase regular i tres victòries de diferència, les matemàtiques somriuen el MoraBanc, a qui se li han de torçar molt les coses per no acabar al Top-8 final.

Tot plegat ve precedit per un excel·lent treball a Miribilla. Els jugadors i Joan Peñarroya van avisar que el matx contra el RETAbet Bilbao Basket era realment important per apropar-se a les aspiracions, i el que van fer de primeres per guanyar-lo és posar en pràctica la seva solidesa mental. Els homes de negre van apretar fort des d’un inici perquè la seva necessitat imperiosa de guanyar així ho obligava. Els bascos estan amb l’aigua al coll en una lluita per la permanència més que ajustada, i necessitaven el triomf sí o sí. Les 9.000 persones que omplien el Bilbao Arena van posar tot de la seva part per apropar el seu equip al triomf i al primer quart, l’energia mostrada per l’equip i l’afició va desequilibrar una mica el conjunt tricolor, que malgrat tot es mantenia dins el duel (23 a 15). El segon quart es va poder apaivagar l’empenta bilbaïna i es va passar d’una màxima diferència d’11 punts (35-24) a arribar al descans només dos punts per sota (37 a 35).

Si en els tres últims duels fora de casa, la tornada dels vestidors havia estat un desastre, a Miribilla va succeir el contrari i el MoraBanc va posar la directa. Tot i revertir el marcador en alguns trams, encarava els 10 últims minuts per darrere en el marcador (61 a 60) i va ser en el quart definitiu quan es va dur a terme una exhibició defensiva i ofensiva per encarrilar un triomf sòlid (72 a 82). L’únic punt negatiu d’aquest període va ser la picabaralla entre Andrew Albicy i Javi Salgado, que va acabar amb Jaime Fernández expulsat després que aquest saltés a la pista a posar pau des de la banqueta, acció que segons la normativa és motiu d’expulsió directa, la qual Fernández va acceptar amb resignació.

Per sort, això no va acabar afectant el resultat i el MoraBanc, que porta una segona volta immaculada (9-3), va poder endur-se la victòria al Principat i seguir fent camí cap a la història.

EL VESTIDOR

JOAN PEÑARROYA, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

“Hem de mirar cap amunt”

El MoraBanc Andorra d’aquesta temporada té molta ambició. No només lluita obertament per entrar als play-off, sinó que té entre cella i cella acabar al més amunt possible i no conformar-se amb la vuitena plaça. Fins i tot el seu tècnic, Joan Peñarroya, ja reconeixia ahir després de la victòria a la pista del RETAbet Bilbao Basket que s’havia de buscar ser el més a dalt possible a final de temporada i no conformar-se en ser al play-off.

“Els play-off estan cars, i sempre dic que s’ha de veure la classificació quan queden dues jornades”, va començar dient el tècnic, al que hi va afegir que: “l’equip ha de ser ambiciós. Després de guanyar aquí no ens hem de relaxar i hem de mirar cap amunt. No hem d’estar mirant a veure qui està al darrere, sinó que cal mirar el següent partit i gaudir de la victòria. Els nois estan amb ganes i xispa, i és el moment de fer un pas endavant, millorar encara les nostres situacions i anar cap amunt”. Peñarroya també va voler donar mèrit al fet de vèncer a la Miribilla. “Guanyar aquí no és fàcil, no ho havíem fet en els tres últims anys i estem contents per la victòria i per sumar la 17a, que ja és una més que la temporada anterior”, va comentar.

EL RIVAL

“Les pilotes perdudes han decidit el partit”

Veljko Mrsic. El tècnic del Bilbao no va amagar que estava tocat per la dura derrota dels seus, que els impedeix respirar una mica en la zona baixa de la taula. No obstant això, va saber lloar les qualitats del MoraBanc, a qui va donar l’enhorabona. “Hem perdut contra un gran equip. Hem començat bé però al tercer quart hem baixat. Ens han fet molt mal després de les nostres pèrdues. Les pilotes perdudes han decidit el partit. Felicito l’Andorra per la victòria i nosaltres hem de seguir treballant”, argumentava Mrsic en acabar el partit.

Pas de gegant cap al play-off de la lliga

tracking