Esquí

Tornar a començar

Joan Verdú afronta amb optimisme la recuperació després de la greu lesió que va patir mentre entrenava amb bicicleta

Tornar a començarGRANDVALIRA / ORIOL MOLAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mala sort s’ha tornat a acarnissar amb Joan Verdú després de l’esquinç d’alt grau del lligament lateral intern i de l’encreuat anterior que va patir anant amb bicicleta i que el tindrà uns quants mesos de baixa. Sobre aquest infortuni, va comentar en declaracions al Diari que “ha estat un cop dur i no m’ho esperava. He estat tota la temporada fent curses i esquiant bé i just ara, que havia acabat i tenia una mica més de relax, ha passat això”. L’incident va tenir lloc la setmana passada en un entrenament quan, tal com explica l’esquiador, “durant una baixada vaig saltar de la bici per evitar caure i en recolzar el peu a terra vaig fer un molt mal gest amb el genoll”. La data de l’operació encara no està confirmada al cent per cent, tot i que una de les possibilitats és el 22 de maig, per tenir una mica de marge i esperar que baixi la inflamació i el líquid que hi ha al genoll.

Aquesta no és ni de bon tros la primera lesió greu de l’esquiador, que ja havia patit amb anterioritat dues fractures de tíbia i peroné, i un trencament del lligament lateral extern del genoll, unes experiències que l’ajudaran a afrontar la recuperació, tal com va admetre Verdú, que va assegurar que “ja conec una mica com va això i sé com prendre-m’ho, amb paciència, positivitat i amb la prioritat de recuperar bé”. El del Principat no es va voler marcar cap termini de recuperació i va admetre que “no sé si seran set, vuit o nou mesos, perquè l’important és que la lesió quedi bé perquè soc molt jove i em queda molta trajectòria per davant”, i va afegir que “em deixa tranquil que de totes les lesions m’he recuperat bé i he tornat al nivell en què estava, i si recupero bé el genoll no dubto que tornaré a estar al meu nivell ràpidament i podré seguir evolucionant”.

La lesió ha arribat al final d’una temporada notable per a Verdú, amb dos Top-30 als Jocs Olímpics, acabant a tocar a la Copa del Món, i puntuant en diverses ocasions a la Copa d’Europa, on va aconseguir una novena plaça a les finals de Grandvalira, uns resultats que li fan qualificar la campanya com a “molt positiva, estic en un bon nivell i seguint una bona línia de progressió”. La gran cita del 2019 són les finals de la Copa del Món de Grandvalira al març, un objectiu que queda pràcticament descartat “perquè la prioritat és recuperar-me i veig just arribar al millor nivell”.

Des de la FAE, el director tècnic Carles Visa, va dir que “és clar que no és la millor notícia que ens podíem esperar”, i va agregar que “teníem a la vista objectius il·lusionadors que ens feien trempar molt, però ara l’important és que es pugui recuperar bé i que el genoll pugui estar al cent per cent”.

MAEVA ESTÉVEZ TORNA AL QUIRÒFAN

La surfista de neu Maeva Estévez va patir al desembre un trencament del lligament encreuat anterior del genoll esquerre i els dar­rers dies ha hagut de tornar a passar pel quiròfan, ja que encara patia dolor i el metge va decidir fer una nova artroscòpia. Durant els propers dies la FAE donarà més informació sobre el procés de recuperació al balanç de la temporada de surf de neu.

AXEL EXTEVE I CLÀUDIA MIJARES, CAMPIONS D'ANDORRA TAMBÉ EN GEGANT

Axel Esteve i Clàudia Mijares van proclamar-se ahir campions d’Andorra de gegant a Vallnord-Ordino Arcalís, repetint així el títol nacional que havien aconseguit dimarts a la modalitat d’eslàlom. A la cursa masculina, Esteve va proclamar-se guanyador amb un temps d’1’36”34 gràcies a la regularitat mostrada a les dues mànegues,i va situar-se per davant de l’espanyol Ibon Mintegui, que va finalitzar a 0”53 de l’esquiador del Principat.

El tercer classificat a la prova, i segon competidor andorrà, va ser Xavi Salvadores, que va acabar a 0”79 de la victòria després d’una remuntada a la segona mànega. A la primera havia aconseguit el cinquè millor temps, però a la segona va marcar el millor registre amb 47”83 i li va valer per poder aconseguir una de les posicions de podi. El tercer millor tricolor va ser Marc Oliveras, que va finalitzar en el cinquè lloc de la cursa amb un crono d’1’37”71.

Pel que fa a la prova femenina, la victòria va ser per a l’espanyola Mirentxu Miquel (1’41”48), seguida per les seves compatriotes Sílvia Vila i Sofia Gandaria. Clàudia Mijares va ser sisena amb un temps d’1’43”28, a 1”80 de la vencedora, i es va proclamar campiona d’Andorra. Setena i segona nacional va ser Laura Arnabat, mentre que Laia Robert va cloure 12a i tercera del país. De la seva banda, Xènia Rodríguez va ser 13a i Cande Moreno no va acabar.

tracking