ACB LLIGA ENDESA

El millor homenatge als socis

El MoraBanc iguala el nombre de triomfs del curs passat, amb 16, en escombrar l’Estudiantes al segon quart

El millor homenatge als socisFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan a una màquina perfectament greixada se li posa al davant un panorama no gaire complicat de resoldre compleix amb escreix i sobradament. Precisament això és el que va succeir la tarda d’ahir al Poliesportiu d’Andorra entre el Bàsquet Club MoraBanc Andorra i el Movistar Estudiantes (78 a 65). L’objectiu era recuperar l’essència, tenint en compte les dues darreres desfetes, a Vitòria i Burgos, i lògicament el camí del triomf.

Una jornada més i ja en van nou de consecutives els andor­rans s’aferren a les posicions del play-off pel títol de la Lliga Endesa, malgrat que cedeixen la sisena plaça a l’Herbalife Gran Canària. El fortí estava ple de gom a gom, ja que se celebrava la festa del soci i aquests van rebre, sense cap mena de dubte, un homenatge transformat en bon bàsquet. Els estudiantils van aterrar al Principat llançats perquè acumulaven una ratxa de quatre matxs seguits guanyant. Ara bé, el que van mostrar al parquet dels tricolors va ser força lamentable.

Part de la culpa d’això la van tenir la majoria de jugadors locals, que van exhibir-se i agradar-se. Es va notar que ho necessitaven bastant després del pal que es van endur dimecres passat al Coliseum del San Pablo Burgos. És totalment sabut que aquesta plantilla a casa té un potencial bestial i com a visitant ha quedat palès que compta amb millors registres que la campanya anterior. No passar de ronda a l’Eurocup els va saber greu i no estar a la Copa del Rei va fer molt mal, més que res perquè són plenament conscients que compten amb gent de renom i el combo que formen carbura a les mil meravelles. Tenen entre cella i cella acabar la fase regular entre els vuits primers classificats i batre l’Estu era quelcom vital.

El full de ruta que van seguir per assolir-ho no podia esdevenir més bo de cara a afrontar la cita de diumenge vinent (12.30 hores) als dominis d’un necessitat RETAbet Bilbao Basket. De moment tot pinta fantàsticament i de fet el MoraBanc va sumar la setzena victòria del curs, és a dir, les mateixes que es va embutxacar el passat i que li van permetre disputar la primera ronda de la lluita per aixecar el trofeu. I torna a quedar clar que és i serà la temporada dels rècords, arran que té a tocar superar aquesta xifra.

L’enfrontament va engegar amb màxima igualtat, tot i que al segon quart un parcial de 16 a 0 va decantar clarament la balança, sobretot perquè va finalitzar 27 a 7. El MoraBanc Andorra va obtenir una renda màxima de 27 crèdits de diferència, mentre que al tercer i quart període els homes de Salva Maldonado es van plantejar maquillar el voluminós marcador, per exemple amb l’encert d’un quasi desaparegut Sylven Landesberg. Dels seus registres de les últimes setmanes ni rastre, igual que els de la resta de companys. Per tant, el conjunt tricolor va quallar, aquest cop sí, una gran feina defensiva. La motivació mou el grup, que segueix amb ganes de triomfar.

LES CLAUS

L’autoexigència

El morabanc va afrontar el matx sabent que els últims resultats i actuacions no havien estat bons i els jugadors van voler demostrar que són capaços de tot en aquesta lliga.

El parcial

Els tricolors van anar per feina al segon quart assolint-ne un de 16 a 0 que va esdevenir clau i a més van deixar l’Estudiantes amb únicament 7 puntets en el seu caseller.

La ‘festa’

El poliesportiu d’Andor­ra va acollir, a part del partit, la festa dels socis amb un ambient totalment festiu que va acompanyar en tot moment l’equip. La plantilla va respondre.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

“HEM FET UN PARTIT COMPLET”

Joan Peñarroya va mostrar la seva satisfacció pel convincent triomf davant del Movistar Estudiantes que deixa una setmana més els tricolors en posicions de play-off, i va manifestar que “era un partit molt important perquè veníem de dues derrotes i ens enfrontàvem a un rival incòmode per la seva manera de jugar i per l’estat de forma en què arribava”.

Sobre l’inici del partit, l’egarenc va declarar que “tot i no ser dolent, ens han superat en la lluita pel rebot i en algun desequilibri, i això fa que el primer quart sigui per a ells”, i va afegir que “al segon quart el nostre nivell defensiu ha pujat, igual que la línia de pressió també, i això fa que recuperéssim pilotes, generéssim mals llançaments del rival i això ens ha permès córrer i trencar el partit”. L’entrenador tricolor va voler lloar el seu equip després de l’important triomf, i va afirmar que “hem fet un partit molt complet, en què si estem tots ficats i fem la feina som un equip molt complicat per als rivals”.

Peñarroya també es va recordar de l’afició i va agrair el seu suport perquè “ho fa tot l’any, però en aquests moments quan s’acosta el final de temporada tenir el camp ple i amb tu ens dona un plus que necessitem”.

EL RIVAL

Salva Maldonado

“AL SEGON QUART ENS HAN ESCOMBRAT”

El tècnic del Movistar Estudiantes va reconèixer la superioritat del conjunt tricolor a partir del segon quart, i va admetre que “ells han estat els guanyadors clars perquè han demostrat un nivell molt superior”, i va afegir que “el primer quart ha estat més o menys igualat, però ja no pintava gaire bé, i al segon ens han escombrat”. Dintre de l’emprenyada per perdre, l’entrenador català va quedar-se amb “la millora que hem tingut al final, perquè tal com anava el matx hem pogut maquillar una mica el resultat”.

EL JUGADOR

Landing Sanè, Aler pivot del MoraBanc Andorra

“SEGUIM A LA LLUITA”

El jugador francès va manifestar que “la clau ha estat la defensa del segon quart. Si defensem bé ens ajuda per fer les coses en atac”. I sobre el tram final de temporada va declarar que “seguim a la lluita pel play-off i cada partit és important”.

Jaime Fernández, Base del MoraBanc Andorra

"ENCARA FALTA MOLTA LLIGA"

L’exjugador de l’Estudiantes va dir que “el partit estava igualat i al segon quart ho hem fet bé, hem marxat i hem pogut viure una mica de les rendes”. Sobre la presència al play-off, el base va assegurar que “encara falta molta lliga”.

El millor homenatge als socis

tracking