Tot queda igual

Malgrat la derrota a Vitòria, el MoraBanc Andorra manté la sisena plaça i el marge d’un triomf, més l’‘average’, respecte al novè

Tot queda igualACB PHOTO / I. MARTÍN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Per completar una bona temporada i assolir l’objectiu del play-off, la sort també hi té a veure una mica i al MoraBanc Andorra l’està acompanyant. És cert que l’equip és on és gràcies a la gran feina que han fet els dos darrers mesos i el nombre de victòries obtingudes arran d’una excel·lent feina, però quan no s’assoleixen els triomfs, han tingut aquest factor de cara. Els va passar després de caure a Gran Canària, en què no van quedar molt afectats a la classificació arran de la desfeta, i els ha tornat a succeir una cosa similar després de la derrota a Vitòria.

Amb la resta de partits de la jornada 26 completats, el MoraBanc va veure com el seu marge de comoditat respecte a la novena posició no canviava. L’Iberostar Tenerife va caure a la pista de l’Unicaja i això va portar que la diferència continués sent d’una victòria, a més d’una altra pel bàsquet average. L’únic però va ser que hi ha un altre equip que es va afegir a aquesta diferència, l’UCAM Múrcia, que semblava descartat però encara se l’ha de tenir en compte en la lluita pel Top-8 després de vèncer ahir a la pista del Reial Betis. Tot i això, la victòria del Barça a Gran Canària va situar un quàdruple empat i es mantenia sisè, gràcies a l’average general, que és el que compta en aquestes situacions.

Per tant, el conjunt del Principat pot mantenir la calma una jornada més, ja que es mantenen sòlids en llocs de play-off. No obstant això, no pot badar perquè una nova derrota els podria posar en una situació compromesa. Per això, s’hauran de refer ràpidament de la desfeta a Vitòria en el partit intersetmanal a Burgos de dimecres. “La línia de l’equip no l’hem de canviar. Hem de seguir, però no podem cometre tantes errades perquè si no Burgos també és un equip que castiga molt. Haurem d’intentar fer el millor partit possible en un camp molt difícil. El Burgos és un equip que a la primera volta ens va donar un repàs a casa i és un repte per tots intentar guanyar aquest partit”, comentava el director general del MoraBanc, Francesc Solana, després del duel contra el Baskonia.

Sobre el matx a terres basques, va lamentar les faltes que els van xiular al tercer quart, quan va canviar la dinàmica a favor dels locals, tot i que va acceptar errades. “Ens van treure del camp a hòsties, com es diu vulgarment, i resulta que les faltes ens les van xiular a nosaltres. Però no vam llegir bé el partit, sobretot a la segona part, i ens van castigar molt els errors que vam tenir”, va assenyalar. Toca seguir.

LA RESTA DE LA JORNADA

El Burgos obté un triomf de mèrit a Fuenlabrada

Concentrats a l’hotel de Vitòria, els jugadors i tècnics del MoraBanc Andorra no es van perdre detall ahir del duel entre el Montakit Fuenlabrada i el San Pablo Burgos. Primer, perquè aquest segon és el seu proper rival, i després, perquè el resultat els afectava directament per acabar la jornada en una posició o una altra. El Burgos es va treure un gran partit de la màniga i liderats per un Deon Thompson omnipresent, amb 12 punts, 11 rebots i 24 de valoració, van assaltar el Fernando Martín (69 a 79). Aquest resultat permetia als de Joan Peñarroya seguir empatats amb el Fuenlabrada a la classificació. Un altre resultat que afectava els tricolors era el del duel entre l’Unicaja i l'Iberostar Tenerife, que es va endur el conjunt andalús (72 a 62).

Per la seva part, el líder indiscutible de la Lliga Endesa, el Reial Madrid, es va classificar matemàticament per al play-off en guanyar l’Obradoiro (78 a 65).

tracking