ACB Lliga Endesa

Primer contra segon

El Baskonia i el MoraBanc Andorra protagonitzen avui el duel entre els dos equips més en forma de
la segona volta

Primer contra segon

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Baskonia i el MoraBanc Andorra seran els protagonistes avui (19 h) d’un partit entre primer contra segon. Evidentment, no de la classificació de l’ACB, sinó d’equips en forma en aquesta segona volta. Cap altre conjunt de la Lliga Endesa ha registrat millors resultats que els de Pedro Martínez i els de Joan Peñarroya en els darrers dos mesos i escaig. El Baskonia compta amb un balanç impecable de nou victòries seguides i cap desfeta en la segona volta, mentre el MoraBanc ha guanyat vuit dels seus darrers nou partits i només ha sumat una desfeta, ajustada, a la complicada pista de l’Herbalife Gran Canària. Les ratxes d’ambdós conjunts, però, no és l’únic aspecte que denota que aquest serà un partit entre dos equips de gran nivell, ja que en aquest matx també es veuen el quart i tercer millor atac de la lliga.

Per tant, queda clar que aquest enfrontament té tots els números per convertir-se en un partidàs i així ho veuen des del conjunt tricolor. “Penso que serà un bon partit de veure”, comentava ahir en roda de premsa Jaka Blazic, exjugador del Baskonia. L’eslovè viurà un partit “especial” per a ell a Vitòria, on és estimat i on “estaré motivat”. Després de dues temporades al conjunt basc, ell millor que ningú sap què és jugar al Fernando Buesa Arena. “És molt difícil jugar a la seva pista amb els seus aficionats, ho conec això i ens hem de preparar. Es tracta de tenir desig i ambició”, assenyalava l’escorta, que confiava a poder trencar la ratxa del Baskonia. “Portem tota la setmana preparant-nos i anem allà a guanyar, aquest és l’objectiu”, comentava.

Tot plegat, ho remarcava posteriorment el tècnic del MoraBanc, Joan Peñarroya, que malgrat mostrar-se satisfet pel moment actual, volia mantenir els peus a terra. “Estem molt bé, no renunciem a res i podem estar millor, però últimament ens omplim la boca una mica massa com si fóssim un equip d’Eurolliga top i som l’Andorra”, exposava l’egarenc, que va tornar a puntualitzar que “tenim ganes i ambició per continuar fent-ho bé i per fer-ho millor”. En aquest sentit, i mirant a les aspiracions de play-off, Peñarroya explicava que “és una de les lligues més igualades dels últims anys. Hi ha un volum important d’equips lluitant pels play-off, nosaltres en som un i estem més ben situats que d’altres”, però seguidament va dir una frase clàssica seva: “quan arribem a les dues o tres últimes jornades ja farem números, perquè si ho fem ara ens tornem bojos”.

El Buesa Arena

Una pista maleïda i amb l’últim rècord de l’‘era campo atrás’

VITÒRIA. El Fernando Buesa Arena és una pista maleïda per al MoraBanc Andorra. Dels set partits que ha disputat en aquest pavelló, només n’ha pogut guanyar un, precisament el primer que hi va jugar en l’anterior etapa ACB. Des de l’ascens del 2014, però, els del Principat no coneixen el triomf a la pista baskonista, ja que ha perdut els tres duels directes contra el conjunt basc. L’últim matx que va jugar en aquest escenari va ser el de la Copa del Rei del 2017 contra el Reial Madrid, el qual quedarà en la història pel famós camp enrere.

tracking