TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Política esportiva

El Govern al·lega diferents motius a la reducció de les subvencions a federacions

El Govern al·lega diferents motius a la reducció de les subvencions a federacionsARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Butlletí del Consell General publicat ahir va comptar amb la resposta a diferents preguntes formulades fa unes setmanes pel conseller general del grup parlamentari mixt Pere López en relació a la retallada de 3,6 milions el 2011 als 3,17 el 2017 de les subvencions esportives a les federacions, així com l’augment per a la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i la de Muntanyisme (FAM). L’escrit de Govern al·lega diferents motius, entre els quals la política adoptada el 2011 en el context de crisi econòmica, que va obligar a reduir un 20% l’aportació a totes les federacions. També la desaparició de la secció de fubtol sala de l’FC Andor­­ra, del primer equip del CV Andorra o la reducció de les ajudes al BC Andorra (a canvi d’un subconcepte nominal) han contribuït a una retallada de més de 400.000 euros entre les tres parts.

També s’especificava que la baixada considerable en entitats com les de natació, atletisme, judo i ju-jitsu eren degudes a la desaparició de programes esportius específics, com els Jocs Olímpics de Rio, entre altres, a més del motiu anterior de la contenció de la despesa. Pel que fa a la baixada en les aportacions a les federacions més de caràcter social, com són els Special Olímpics i la Federació d’Esports Adaptats, Govern argumenta que s’avaluen igual que la resta d’entitats i les ajudes de caràcter social no es tenen en compte i són valorades per altres ministeris.

Finalment, l’augment a la FAE i a la FAM és degut “a les seves característiques d’esports relacionats amb el medi natural i l’economia turística i sobretot per l’aportació dels projectes esportius de creixement”, com ara la participació en competicions de primer nivell mundial.

tracking