Automobilisme

Ganes inesgotables

Albert Llovera competirà el 2018 al Mundial de ral·licròs 2, del qual de moment té les quatre primeres curses assegurades

Ganes inesgotablesFOTOESPORT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Albert Llovera no pot parar quiet. Sempre té projectes i reptes al cap que demostren que el seu esperit de lluita i les seves ganes són inesgotables. Enguany no va poder repetir la presència al Dakar per uns problemes físics a la mà, però això no el va aturar i va canviar el desert pel gel de les Crèdit Andorrà GSeries. Ara, només un mes després de tancar aquest campionat, ja té un altre projecte preparat: el Mundial de ral·licròs 2 (RX2). L’andorrà ja hi va competir fa dos anys i aquest anys l’encetarà amb més ambició que mai.

La intenció és disputar set proves del calendari, de les quals, de moment, té assegurat el pressupost per a les quatre primeres, és a dir, la de Bèlgica (que aixecarà el teló de la seva categoria el 12 i 13 del mes vinent), la Gran Bretanya, Noruega i Suècia. “Crec que en faré més”, explica Llovera, que té part del pressupost cobert per a les cites del Canadà i Sud-àfrica, la qual tancarà la temporada al novembre.

“Fa dos anys vaig poder entrar en unes semifinals, per tant aquest any l’objectiu serà poder entrar en unes semifinals i si em pogués colar en alguna final seria un gran resultat”, explica el de Fiat, que hi afegeix que “tots els pilots que corren aquesta disciplina són especialistes i es coneixen els trucs dels circuits, però jo no”. No obstant això, pocs el superaran en ambició. “En tinc moltes ganes. M’agrada divertir-me i fotre el cabra”, destaca amb el sentit d’humor que el caracteritza.

Pel que fa a l’estat físic, Llovera es veu en bones condicions i totalment recuperat de les molèsties que va patir a final de l’any passat. “Estic reforçant-ho tot. Les mans, sobretot, faig sessions al fisioterapeuta per recuperar la mobilitat del dit polze, que ja no en tinc tanta perquè m’hi van posar cargols. En canvi, a la mà dreta, la de l’embragatge, estic intentant que em circuli millor la sang. He de vigilar la resta de dits.”

El Mundial de ral·licròs mantindrà ocupat durant tot l’any Llovera, que a més haurà de compaginar amb algunes de les conferències que acostuma a fer. Tot plegat li complicarà centrar-se a tancar un projecte per al Dakar del 2019, que ara per ara està aturat i en suspens. “Tinc la sort de tenir l’oportunitat que vagin sortint coses com aquestes i gaudir-les de veritat. Perquè el Dakar estic tot l’any per aquelles dues setmanes i al final gairebé ni em diverteixo ni guanyo diners i perdo molta salut. Si hi tornaré? Potser sí, per què no, però hi ha d’haver algunes claus ben posades, com ara que pugui descansar i alimentar-me bé”, manifesta Llovera, que assegura que de moment “no em preocupa gaire, visc el present i penso que soc un privilegiat de poder arrencar aquesta competició”.

El privilegi es farà realitat el 12 de maig a Bèlgica i l’andorrà espera poder fer algun entrenament amb el nou vehicle abans.

ESPAÑA NO ES RECUPERA A TEMPS DE DIT I ES PERDRÀ LA 2A CITA DE L'ESPANYOL D'ENDURO

El pilot Cristian España es perdrà la segona cita del Campionat d’Espanya d’enduro per lesió. A l’estrena del passat 24 de març a Cañamero va patir una caiguda que li va provocar un problema al dit. Mentre que per precaució, juntament amb la resta de membres de l’equip Gas Gas, van decidir que abandonés per curar-se bé i arribar a la cursa de la Pobla Tornesa d’aquest diumenge. “Sento anunciar que després del primer test ens hem reunit amb el conjunt i no hi participaré. El dit no està recuperat al 100% i preferim esperar per quan ho puguem donar tot a la pista”, va escriure l’andorrà a les seves xarxes. El cap de setmana del 19 i 20 de maig se celebrarà a Igüeña la tercera carrera i segurament ja hi serà.

tracking