Jordi Alís i Will Jullaguet guanyen una Ecoa Skimo Race modificada

El mal temps obliga a canviar el recorregut de la cursa

Jordi Alís i Will Jullaguet guanyen una Ecoa Skimo Race modificadaECOA

Jordi Alís i Will Jullaguet van adjudicar-se una Ecoa Skimo Race que va estar marcada pel mal temps. A causa del fort vent, l’organització va haver de canviar el recorregut de la prova i no es va pujar el pic de l’Hortell. A la cursa d’ahir Alís i Jullaguet van imposar-se amb més de tres minuts de marge respecte als seus perseguidors, Marc Font i Euan Prieto, i van tenir gairebé sis minuts de marge de diferència amb l’últim esglaó del podi, que va ser per al corredor de la FAM Fer­ran Teixidó i per a Marc Vila.

El marge encara va ser més gran a la prova femenina, en què Maria Fargues i Lorena Ledesma van aconseguir el triomf amb un temps de 2 h 22’48”. La segona plaça va ser per a Inka Bellés i Laura Soulié, a sis minuts de les guanyadores, mentre que Vanessa Fenes i Laura Larregola van tancar les places d’honor. L’Ecoa Skimo Race també comptava amb una cursa mixta en què els vencedors van ser Xavi Capdevila i Sophie Dussautoir, amb un crono de 2 h 10’25’’, 45 minus menys que Vicenç Boltas i Carol Courreau, i 48 menys que Jordi Esteban i Yolanda Gómez, que van finalitzar la prova d’ahir en tercera posició.

Més enllà del canvi de recorregut obligat per les condicions del temps, l’Ecoa Skimo Race també presentava una altra gran novetat, ja que des d’enguany formava part com a primera etapa de la Travessa de les Dues Valls, una nova prova que agrupa aquesta cursa, juntament amb la clàssica Travessa Ransol-la Serrera, que se celebra aquest matí i que servirà com a segona etapa de la nova prova inaugurada aquest any i que serà l’última cursa de a Park Piolets Copa d’Andorra. La cursa d’avui en categoria sènior també es disputarà per parelles masculines, femenines i mixtes, i tindrà un recorregut de 21 quilòmetres i 1.812 metres de desnivell, mentre que la infantil, cadet i júnior seran individuals.