ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc aconsegueix la quinzena victòria de la temporada

El MoraBanc Andorra es cruspeix el Tecnyconta Saragossa en un duel que trenca en el moment que vol

El MoraBanc aconsegueix la quinzena victòria de la temporadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Bàsquet Club MoraBanc Andorra continua en un moment dolç. És cert que fa tot just una setmana l’Herbalife Gran Canària va aturar la històrica ratxa de set triomfs seguits a la Palma en una actuació de mèrit dels andor­rans, però tot i això estan en un moment de confiança brutal i sense precedents. És a dir, la temporada passada quasi tot girava al voltant del pivot georgià Giorgi Shermadini i a dia d’avui els que salten a la pista rutllen i aporten en tots els aspectes del joc.

La nova víctima que es va cruspir ahir a la nit el MoraBanc va ser el Tecnyconta Saragossa (100 a 77), davant un Poliesportiu endolladíssim que va gaudir de pràcticament la millor versió de la tricolor mecànica. Els aragonesos van aparèixer com un tro en el primer quart parafrasejant o donant sentit a les paraules de prèvia que va protagonitzar el tècnic, Joan Peñarroya, en relació amb la perillositat d’aquest tipus de matxs, que es donen per guanyats abans de disputar-los. Els homes de Pep Cargol es van mostrar motivadíssims des del salt inicial, mentre que els locals a mesura que anaven passant els minuts adquirien confiança i apujaven marxes. En el segon període els de Peñarroya van acabar de carburar i no volent sorpreses van decidir anar per feina. La superioritat que va plasmar l’entitat del Principat al llarg de l’enfrontament va començar en aquest punt amb John Shurna.

No és de justícia individualitzar i a vegades encara menys en els èxits, ara bé, en el cas dels esports és quasi inevitable. L’aler pivot nascut a Illinois fa moltes setmanes que és constant i que treballa de valent per capgirar una campanya que és conscient que no va engegar com tothom esperava quant al seu rendiment. Els seus triples van fer de connectors perquè la resta de companys entressin al cent per cent al partit i la graderia s’escalfés. Shurna va aconseguir un set de deu en tirs de camp amb un magnífic quatre de sis des de la línia del 6,75. En total, 21 punts per 21 crèdits de valoració. I un altre nom propi que s’ha de tenir en compte és el de l’aler serbi Vlado Jankovic, que alhora ha patit alts i baixos i enfront el Saragossa va explotar i va dir ben alt que hi és (12 punts i 15 de valoració).

És una obvietat que en el món de la pilota taronja hi ha vida més enllà de l’anotació. Amb tot això, una dada curiosa i que serveix per argumentar el tots rutllen és que els esportistes que va utilitzar l’entrenador egarenc van estrenar el caseller de puntuació. El famós cercle viciós tan escoltat en el món del bàsquet de la confiança i les victòries s’està donant al peu de la lletra, però en el cas del MoraBanc Andorra va molt més lluny. El primer pas és entrar al play-off pel títol i després... potser donar la campanada?

LES CLAUS

Shurna

l’aler pivot nascut a Illinois va quallar una actuació brutal i clau per començar a encarrilar el triomf tricolor. Es va mostrar sublim amb un quatre de sis des de la línia de 6,75.

Reacció

Els homes de pep Cargol van mostrar-se motivadíssims des del salt inicial i al MoraBanc li va costar un pèl entrar. Els de Joan Peñarroya van posar-se a treballar de valent al segon quart.

‘Tots rutllen’

La plantilla andorrana cada cop carbura millor a les mil meravelles demostrant que la clau de l’èxit d’enguany està en els rols individuals ben empastats amb els col·lectius.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC

MoraBanc Andorra

“L’EQUIP ÉS LA NOSTRA FORÇA”

Joan Peñarroya va mostrar la seva satisfacció després de la 15a victòria de la temporada, contra el Tecnyconta Saragossa, i va manifestar que “és una victòria important perquè és un partit al qual li teníem respecte i s’ha demostrat que ells són un equip que juga amb ritme i té punts”. El tècnic va afirmar que “no hem començat com volíem en el nostre aspecte defensiu”, però va afegir que “al segon quart hem millorat i pujat la línia defensiva i això ens ha donat per fer un bon parcial i poder controlar el partit”. L’egarenc també va afirmar que “hem demostrat una altra vegada que des de la nostra defensa ataquem millor”, i a més va voler destacar que “han anotat tots els jugadors, i això parla que l’equip és la nostra força i la nostra clau”.

Peñarroya també va explicar que “Sanè es va notar una punxada divendres i l’hem hagut de cuidar i hem preferit no arriscar, i Jaime Fernández ha tingut algun problema durant la setmana i va començar a entrenar dijous”.

El tècnic també va mirar al futur: “Queden nou partits, però en l’únic que hem de pensar bé és a seguir treballant bé aquesta setmana i anar bé al camp del Baskonia, que és l’equip més en forma d’Europa.”

EL RIVAL

Pep Cargol

“HAN COMENÇAT A FUNCIONAR I NO HEM REACCIONAT”

El tècnic del tecnyconta saragossa, es va rendir a l’evidència del que es va veure al parquet del Poliesportiu i va manifestar que “al primer quart hem portat el partit on volíem, però després ells han començat a funcionar i no hem estat capaços de trobar resposta i reaccionar”. L’entrenador gironí va admetre que “a la mitja part hem parlat per intentar ajustar algunes coses, però ells han seguit amb ritme i controlant el matx fins al final”. Per últim, va cloure assegurant que “hem d’estar preparats per al proper repte”.

EL JUGADOR

John Shurna, Aler-pivot

“ELS COMPANYS M'HAN AJUDAT”

El nord-americà va fer el seu millor partit amb el MoraBanc i va assegurar que “després de la derrota a Gran Canària era important protegir casa nostra”, i va afegir que “els companys m’han ajudat generant-me posicions per tirar”.

Oliver Stevic, Pivot del MoraBanc Andorra

“TENIM MOLT BON EQUIP”

Un dels capitans del MoraBanc Andorra va assegurar que “tenim un molt bon equip, som 12 jugadors que podem jugar bé i fer punts, i això per als altres equips és difícil de defensar”, i va remarcar que “estem en un bon moment”.

El MoraBanc aconsegueix la quinzena victòria de la temporada

tracking