Valverde guanya la seva tercera Volta

El resident Simon Yates s’embutxaca la darrera etapa de la ronda catalana

El ciclista del Movistar Team Alejandro Valverde es va embutxacar ahir la tercera Volta a Catalunya de la seva carrera amb un crono de 28 h 25’07” i un total de 915 punts segons les puntuacions de l’organització de la 98a edició de la Volta. La segona posició va ser per al seu company d’equip Nairo Quintana (a 29”) i el podi el va tancar el francès del conjunt AG2R La Mondiale, Pier­re Latour, a 47”.

Pel que fa a la darrera etapa, d’una competició que enguany ha estat força accidentada quant a canvis en el recorregut degut a la meteorologia, se la va adjudicar l’esportista amb residència al Principat Simon Yates. El del Mitchelton-Scott va imposar-se a la setena jornada amb un temps de 3 h 28’04” que li va permetre arribar a Montjuïc amb un gran sabor de boca. En relació a la taula general va finalitzar quart, mentre que el també resident del Movistar Marc Soler va acabar cinquè, a poc més d’un minut de Valverde. El protagonista per excel·lència d’aquesta ronda catalana va comentar al seu compte personal de Twitter que “gràcies als que m’acompa-nyen en aquesta foto i a molts d’altres que no pugen al podi pel seu treball, però que m’han ajudat a conquerir la tercera Volta”.

A més, l’espanyol va tenir un detall amb qui ha estat al llarg del certamen el seu màxim perseguidor, el colombià del Team Sky Egan Bernal, que va caure i va donar-li ànims: “espero que tot quedi en el menys possible”.