Sense els futuribles culers

Justin Kluivert i Frenkie de Jong, ambdós de l’Ajax, no estaran amb la selecció holandesa sub-21, que dimarts vinent juga al país

Sense els futuribles culers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La selecció andorrana sub-21 rep dimarts vinent a l’Estadi Comunal (18.00 hores) la potent Holanda sub-21 en el marc de la fase de classificació per a l’Eurocopa del pròxim 2019. Ara bé, les joves promeses de la taronja mecànica ater­raran a Andorra els pròxims dies amb les sensibles baixes de Justin Kluivert i Frenkie de Jong (tenen un preu de mercat de poc més de 7 milions d’euros segons transfermarkt). El primer ja el van patir els jugadors del seleccionador Justo Ruiz en el partit a domicili de la primera volta. El davanter centre, de 18 anys, titular de l’Ajax d’Amsterdam de l’Eredivisie va anotar el vuitè gol del combinat d’Art Langeler (8 a 0).

En qualsevol cas, el fill gran del mític exfutbolista ja retirat del Futbol Club Barcelona, Patrick Kluivert, no tastarà la gespa andor­rana perquè l’entrenador, Ronald Koeman, va incloure l’esportista, per primer cop en la seva carrera, en una convocatòria de l’absoluta. Si aquest futbolista s’hagués deixat caure pel Principat hauria despertat un ressò mediàtic considerable, no només per les seves habilitats, sinó perquè el Barça li va al darrere i ell es deixa estimar. Fa aproximadament un any va declarar que “somio de jugar amb el Barcelona”, mentre que ahir el seu progenitor va pronunciar-se dient que “indubtablement prefereixo que vagi a l’FC Barcelona, però en el futbol tot pot ocórrer”.

Una altra promesa holandesa que des de la secretaria tècnica culer es porta força temps controlant, tal com ha estat publicant últimament el rotatiu esportiu Mundo Deportivo, és el polivalent migcampista De Jong. Frenkie, de 20 anys, també juga a l’Ajax i és un fix de l’onze del tècnic Erik ten Hag. No obstant això, aquest l’utilitza com a central defensiu formant parella de ball amb Matthijs de Ligt i des d’Holanda se’l coneix com el nou Frank Rijkaard. De Ligt, per cert, un altre que els blaugrana es miren amb bons ulls, sobretot, perquè amb 18 anys té la total confiança de Koeman. Frenkie de Jong, de no haver-se lesionat ja fa unes setmanes amb el seu equip, és més que probable que el Barça hagués estudiat desplaçar al país una expedició per espiar-lo. Dos futuribles culers que malauradament per l’espectacle no estaran.

LA SELECCIÓ ANDORRANA SUB-21 S'AGRADA I TREU ELS COLORS A ESCÒCIA (1-1)

La selecció andorrana sub-21, ahir a l’Estadi Comunal, va empatar a un gol contra tot pronòstic davant Escòcia, en el marc de la cinquena jornada de la fase de classificació per a l’Eurocopa del 2019. Els homes del seleccionador, Justo Ruiz, van quallar un tros de partit en tots els àmbits del ter­reny de joc i van estar a res d’emportar-se els tres punts. Els del Principat van marcar al minut 77, gràcies a una diana de penal provocat i transformat per Ricard Fernández, que va llançar pel mig enganyant el porter. El central defensiu Jason Kerr va agafar descaradament el jove del Futbol Club Andorra i el col·legiat no ho va dubtar. I per cert, el futbolista del West Bromwich Albion de la Premier League, Oliver Burke, va passar massa desapercebut. L’empat escocès va arribar quan s’estava a punt de complir el 90 i va ser obra de Lewis Morgan. Aquest va treure’s, des de dins de l’àrea gran, un xut que, malauradament, va topar amb el peu d’un defensor andorrà. A la classificació la tricolor es troba en la sisena posició (l’última) amb un parell de punts. El primer d’aquests dos els andorrans els van sumar en el matx que va iniciar la competició als dominis de Letònia (0 a 0). El porter Iker Álvarez de Eulate va debutar amb magnífiques intervencions, de la mateixa forma que ho van fer Joel Guillén i Èric Vales. A més, el capità Max Llovera va liderar amb nota l’eix defensiu. Ruiz va comentar que “mai hauria dit que un empat ens sabria a poc”.

tracking