Andorra posa la sisena

La selecció aconsegueix el sisè triomf en 22 anys, després de superar Liechtenstein en un amistós

Andorra posa la sisenaFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La selecció andorrana de futbol va tornar a guanyar ahir i no pas després d’una pila d’anys, sinó aproximadament uns nou mesos més tard de superar Hongria a l’Estadi Nacional, el 9 de juny del 2017, en un matx corresponent a la fase de classificació per al Mundial de Rússia de l’estiu vinent. Un símptoma claríssim que quelcom està canviant de manera positiva en el futbol del país i, consegüentment, en el combinat nacional.

Etiquetes:

Els homes del seleccionador, Koldo Álvarez, novament van fer història, arran que van escriure una altra pàgina en el petit apartat de victòries. Andorra posa la sisena. I és que va desfer-se de Liechtenstein per la mínima (0 a 1), en un amistós disputat a l’estadi municipal de la Línea de la Concepción (Cadis). D’aquesta manera es va adjudicar el sisè triomf en 22 anys d’existència, tenint en compte els amistosos i els duels pròpiament de rondes classificatòries de competicions europees o mundials.

Els del Principat van donar la sorpresa, sobretot per la desigual situació d’ambdós conjunts al rànquing UEFA (31è contra 53è) i la professionalització de les plantilles. Ho van assolir ben aviat, perquè al minut 6 de joc el cap del migcampista del Vall Banc Futbol Club Santa Coloma Marc Rebés va servir de nou per perforar una porteria rival, tal com va succeir enfront dels hongaresos. Ludo Clemente va centrar amb bona rosca una falta lateral, des de l’altura del pic dret de l’àrea gran, i Rebés entrant per darrere sol com un mussol (beneficiat pels bloquejos que va rebre) va rematar a plaer amb violència fent impossible l’estirada del veterà Peter Jehle. L’esfèric es va colar quasi ras i ben ajustat al pal esquerre d’aquest.

El ja heroi del Principat d’Andorra ho va celebrar com un boig igual que la resta de companys, però absolutament tots van saber que si es deixaven portar per l’eufòria momentània es veurien perjudicats a l’electrònic. Tant és així que els futbolistes van realitzar una espècie de mutació en relació amb el seu ADN o modus operandi dels dar­rers anys, ja que en comptes de tancar-se rebutjant pilotes van continuar assetjant l’arc dels del tècnic Rene Pauritsch. Fins i tot, al 9 de partit, Ludo va estar a punt de marcar la diana de la seva vida. Va protagonitzar una rematada espectacular de semitisora des del límit de la petita que, malauradament per a l’espectacle i interessos andorrans, va topar amb el travesser.

El 10 del Futbol Club Andorra va destacar moltíssim en quallar un tros d’actuació dominant la sala de màquines, marcant els tempos i implementant en el futbol practicat una intel·ligència de la qual, amb el pas dels minuts, els jugadors de camp, quasi sense voler, es van anar contagiant. Van aconseguir estrenar el caseller de triomfs del 2018, sabent romandre els 90 i l’afegit ordenats sense l’etern capità lesionat, Ilde Lima, i, a més a més, permetent que Ferran Pol tingués un vespre plàcid sota pals. Val a dir que l’oponent va trobar a faltar la seva estrella, que juga a l’Hellas Verona de la Sèrie A, Marcel Büchel. Bielorússia, Albània, Macedònia, San Marino, Hongria i ara Liechtenstein.

ELS TRES DEBUTANTS

Koldo va permetre que debutessin fins a tres tricolors, els davanters Ricard Fernández Cucu i Luigi San Nicolás i el defensa Francisco Pomares. Tots tres van complir amb nota.

REACCIONS

“Hem pogut marcar més gols”

Koldo Álvarez.

El seleccionador d’andor­ra es va mostrar satisfet per la victòria i sobretot pel joc mostrat, arran que va voler deixar clar que “hem pogut marcar més gols i això és quelcom positiu, igual que més jugadors hagin debutat amb la selecció i ho facin bé”.

“No ha estat un duel amistós”

Rene Pauritsch.

El tècnic de liechtenstein va comentar després del xoc que “no ha estat un amistós, ja que ha suposat una cita ben dura”. I va afegir dels tricolors que “físicament estaven perfectament i les accions d’u contra u les guanyaven totes”.

“És un debut somiat”

Ricard Fernández ‘Cucu’.

El davanter tricolor estava realment content pel treballat triomf per la mínima i va explicar que “al principi he sentit un pèl de nervis, tot i que a mesura que han passat els minuts m’he trobat més còmode”. No va dubtar a dir que “és un debut somiat, però ha faltat el golet”.

“És una sensació única”

Luigi San Nicolás.

El davanter tricolor, com la resta, va acabar el matx pletòric i va comentar que “és una sensació única i increïble”. El punta de la UE Engordany també debutava i va assenyalar sobre el partit: “Hem lluitat els 90 minuts i al final el treball ha estat recompensat.”

tracking