Tots rutllen

L’excel·lent moment del MoraBanc té part del seu secret en l’aportació de tota la plantilla que dirigeix Peñarroya

Tots rutllenFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de superar l’UCAM Múrcia el matí de diumenge passat gràcies a un darrer quart immaculat, el base del Bàsquet Club MoraBanc Andorra Jaime Fernández va publicar un post al seu compte personal d’Instagram tot dient: “Equip més afició més confiança és igual a 14. Que no pari la ratxa.” Toca anar per parts. Beneïda confiança, tan necessària en qualsevol aspecte de la vida per complir somnis i indispensable en l’esport d’elit per triomfar. El 14 no és un homenatge al veterà capità Oliver Stevic, tot i que se’l mereixeria i podria ser-ho perfectament, sinó el nombre de triomfs que aquesta temporada acumula el MoraBanc a la Lliga Endesa.

Etiquetes:

I pel que fa a la darrera frase, únicament comentar que tant de bo que es compleixi. Sobretot per una qüestió de justícia esportiva, que retorni al grup la feina feta en forma d’una plaça que li permeti disputar, per segon curs consecutiu, el play-off pel títol. Certament hi ha molts conjunts a la batalla, queden onze enfrontaments per cloure la fase regular, hi ha poca diferència entre el segon i l’onzè, i és possible que plantilles de renom que hagin treballat de valent no optin al premi. El secret dels tricolors és que tots rutllen damunt del parquet. Han sabut entendre i/o interioritzar els seus rols i la màquina del tècnic, Joan Peñarroya, i companyia està més ben greixada que mai.

Ha nevat una barbaritat des que a la lliga no es convencia del tot i a l’Eurocup, encara menys. Per una raó d’adaptació i d’identitat i també val a dir de mala fortuna, arran de les nombroses lesions. La primera volta de la competició domèstica va finalitzar amb el dramatisme de la no Copa del Rei. Ara bé, alhora es va donar una important injecció de moral per la victòria al Poliesportiu davant el Futbol Club Barcelona Lassa. Barça amb tu va engegar tot. I és que aquest tot és la recuperació d’una part vital de la plantilla de Peñarroya, que ha obtingut una constància desconeguda fins aleshores, sigui per la causa que sigui. Vlado Jankovic, Moussa Diagne, John Shurna, David Walker, David Jelínek, Andrew Albicy i Stevic últimament han protagonitzat un tros de pas endavant i amb la resta han conformat la tricolor mecànica. L’aler serbi ha jugat cinc partits amb una mitjana de 7,4 punts de valoració. Mentre que els altres jugadors set duels, amb el pivot senegalès registrant un 9,3; Shurna quasi un 6; les molles d’Ohio també s’acosten al 6 de valoració; Jelínek, 7,9; el menut francès, 11, i finalment el capi, 9,4. Molts punts que es tradueixen a les estadístiques grupals amb els del Principat com a quart millor atac, amb 84,87 crèdits anotats de mitjana.

3x3 LES TRICOLORS, A LA BASE FINAL DE BARCELONA

La Federació Andorrana de Bàsquet va informar ahir que l’equip tricolor femení de la disciplina de 3x3, conformat per Clàudia Brunet, Clàudia Guri i Patrícia Vicente, va imposar-se a la categoria absoluta de la segona etapa del circuit 3x3 organitzat per la Federació Catalana de Bàsquet. D’aquesta manera, les andorranes van aconseguir un bitllet per disputar la fase final, que se celebrarà a Barcelona l’estiu vinent. Hi va haver un altre conjunt andorrà, amb Eva Villarubla, Marta Ballús i Nàdia Mun, que va assolir la tercera posició. En categoria masculina van prendre part un parell d’equips i un va caure en un “polèmica semifinal”, mentre que l’altre va realitzar el mateix, en aquest cas, a la fase de grups.

tracking