ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc continua fent història a l'ACB

El MoraBanc Andorra allarga la històrica ratxa fins a les set victòries amb un excel·lent últim període contra l’UCAM Múrcia

El MoraBanc continua fent història a l'ACBFernando Galindo

La història no s’atura, i el MoraBanc Andorra va seguir escrivint ahir una nova pàgina amb la setena victòria consecutiva a la Lliga Endesa, amb una exhibició contra l’ÚCAM Múrcia que deixa els de Joan Peñarroya una setmana més en els llocs d’honor de la competició mirant cada cop més amunt. Els murcians arribaven al Poliesportiu amb la moral alta després de remuntar a la competició europea i amb el paper d’equip perillós, i ho van demostrar, però amb el partit d’ahir els andorrans deixen els murcians, un dels rivals directes per entrar al play-off, tres victòries per darrere, que realment són quatre tenint en compte que el MoraBanc va recuperar l’average de quatre punts que tenia en contra de la derrota a Múrcia al matx de la primera volta.

És cert que veient el marcador final i la diferència de 20 punts no ho sembla, però els tricolors van endur-se ahir un partit de picar pedra que no es va acabar decidint fins a un últim quart espectacular en què, com diumenge passat a Sevilla, van sentenciar el matx per la capacitat ofensiva i, sobretot, per l’excel·lent defensa dels del Principat en els primers minuts, en què van endossar un parcial de 18 a 3 de sortida al conjunt d’Ibon Navarro que acabaria sent definitiu. El capità, Oliver Stevic, va erigir-se com a líder de l’equip, va acabar amb 14 punts, 3 rebots i 21 de valoració, i va estar acompanyat pel de quasi sempre, Jaka Blazic, que també va anotar 14 punts i que va finalitzar amb 16 de valoració.

El triomf es va cuinar a foc lent des de l’inici, amb un excels Stevic, quan jugada a jugada els tricolors obrien forat al marcador fins als 11 punts de màxima (24-13) que feia Blazic amb una espectacular cistella sobre la botzina al final del primer període. Els visitants van fer un pas endavant i, aprofitant uns moments de desconcert dels locals, van fer un parcial de 5 a 18 que els va servir per situar-se per davant a un minut per al descans, però dos triples als últims 60 segons van deixar els locals de nou per davant abans d’anar al vestidor (40-35).

L’intercanvi de cops va seguir en un tercer quart que va finalitzar amb el 58 a 56, just abans del cop sobre la taula del MoraBanc. Els locals van fer un parcial de 18 a 3 amb dos triples seguits de Shurna als primers cinc minuts del període per fer esclatar de joia un Poliesportiu que feia més d’un mes que no veia els seus.

Amb el triomf d’ahir els tricolors pugen un lloc a la classificació i ja són setens, empatats a victòries amb l’Unicaja i l’Herbalife Gran Canària, i amb dues victòries de marge (més l’average) respecte a l’Iberostar Tenerife, el primer dels equips que quedarien fora del play-off. Diumenge vinent el MoraBanc Andorra visita el Gran Canària Arena, un escenari ideal per mesurar el moment de forma dels de Joan Peñarroya contra un rival directe en la lluita per acabar entre els vuit primers.

LES CLAUS

L’últim quart

Igual que va passar a Sevilla la jornada anterior, l’inici del darrer període va ser clau. Els de Peñarroya van fer un parcial de 18 a 3 en cinc minuts per deixar sense possibilitats els murcians.

El triple

Els tricolors van gaudir d’una gran efectivitat des de més enllà dels 6,75 metres, amb un 50% d’encert (12/24). Especialment clau van ser els dos seguits de Shurna al tram final.

Oliver Stevic

El capità tenia un paper complicat contra un dels jocs interiors més potents de la competició, però se’n va sortir amb escreix amb 14 punts, 21 de valoració i 6 faltes provocades.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

"NO ENS VOLEM ATURAR AQUÍ"

Com més guanyes, més vols. És una norma bàsica de l’esport en general i ara que el MoraBanc s’ha capficat en una dinàmica positiva amb rècord inclòs de set victòries consecutives només pensa d’anar a més i més. “Primer de tot, felicitar els jugadors i el públic per la victòria i per encadenar la ratxa de set de consecutives. No ens volem aturar aquí, però és per tenir-la present i per gaudir-la”, va començar exposant Joan Peñarroya a la roda de premsa posterior al partit.

Que no es volen aturar aquí significa que tenen el desig de mirar més enllà de la vuitena posició a final de curs, però l’egarenc, tot i l’eufòria del moment, vol tocar de peus a terra. “No sé si podrem agafar el Madrid”, va ironitzar el tècnic del MoraBanc, abans d’assenyalar en un to més seriós que “ambició i treball no ens en faltaran. L’equip té gana, però sabem qui som i qui hi ha per sobre nostre. No ens tornem bojos, però aquest equip, quan té salut, ha demostrat que pot competir contra tothom. Estic convençut que no baixaran la nostra gana i ambició per intentar millorar, funcionant com a equip, que és com hem demostrat que aconseguim victòries i anem cap amunt”.

EL RIVAL

Ibon Navarro

"L'ANDORRA LLUITARÀ PER SER MÉS A DALT DEL 8È"

el tècnic del Múrcia es va desfer en elogis cap al MoraBanc. “S’ha de felicitar l’Andor­ra. Ha fet un excel·lent partit en atac, però crec que inclús millor al darrere, imposant el seu físic, i nosaltres no hem trobat les millors opcions. És el just vencedor i ha jugat molt millor”, va indicar Navarro, que quan li van demanar si el Múrcia estava eliminat de la lluita pel play-off respecte al MoraBanc va indicar que “queda molt, però crec que l’Andorra no lluitarà per la vuitena posició, estarà en la lluita per alguna de més amunt”.

EL JUGADOR

Jaime Fernández, Base del MoraBanc

"ENCARA NO HEM FET RES"

“Estem contents de consolidar-nos, tot i que encara ens queda molt per estar bé als llocs de play-off. Hem de seguir endavant, encara no hem fet res”, va dir Fernández, que va afegir que “ens hem d’enganxar al vagó dels de dalt i no despenjar-nos”.

Oliver Stevic, Capità del MoraBanc

"HEM ELIMINAT UN GRAN RIVAL"

“És un triomf molt important perquè crec que serà difícil per al Múrcia arribar al play-off. Hem eliminat un gran rival. Penso que hem d’utilitzar aquest bon moment d’energia i seguir així la propera setmana en una pista difícil”, va dir Stevic.