Esquí

El millor final possible d'un test excel·lent

Verdú, amb un històric novè lloc al descens, posa la cirereta a una setmana d’èxit a Grandvalira

El millor final possible d'un test excel·lentGRANDVALIRA / ORIOL MOLAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ha estat una setmana intensa, però Andorra i Grandvalira ja poden estar satisfets i assegurar amb tota certesa que han aprovat amb nota l’organització de les finals de la Copa d’Europa, el gran test per a l’esdeveniment esportiu de neu més important que mai acollirà el Principat: les finals de la Copa del Món del 2019. A més, no ha estat gens fàcil ja que la meteorologia ha portat complicacions afegides al llarg de la setmana cap a l’organització, que ha solucionat les dificultats i ha pogut complir tot el programa de curses previst. El resultat s’ha transformat en elogis constants per part de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) i els equips que han visitat el país aquesta setmana.

“Totes les condicions ens confirmen que Soldeu-el Tarter està preparat per a aquestes finals, tant des del punt de vista humà com tècnic. Sobretot per la motivació de tot l’equip de Grandvalira, la gent a la feina diària és fenomenal. Una bona pista es pot aconseguir en qualsevol lloc, però la part humana és la més important, és la diferència de Soldeu-el Tarter pel que fa a moltes altres estacions d’esquí. Aquí se’ns tracta d’una manera molt especial, també fora de les pistes; de manera que els equips s’emporten un gran record d’aquests dies a Andorra”, va indicar ahir el coordinador de la FIS de la Copa d’Europa femenina, Janez Fleré.

Des de la part andorrana, el director general del comitè organitzador de les finals de la Copa d’Europa, Conrad Blanch, va destacar el fet que “ens han felicitat i han posat en valor la reputació d’Andorra com a gran destí de neu i una gran professionalitat”. A més, el màxim responsable de l’organització va fer èmfasi que “la meteorologia ens ha fet treballar de forma extraordinària per part de tots els equips tècnics i voluntaris, que són un patrimoni inigualable”.

Ara, Grandvalira ja compta els dies per a les finals de la Copa del Món del 2019. Abans d’arribar-hi, però, estarà pendent del congrés de la FIS a Grècia del mes de maig , en el qual se sabrà si es podrà comptar amb una Copa del Món masculina el 2021, a més d’altres possibles cites el 2023. “Les aspiracions de l’estació i el país sempre són màximes per tenir presència als successius anys a la Copa del Món. Si podem estar cada tres anys a la Copa del Món és una forma de participar regularment en el calendari”, va dir el director general de Grandvalira-Ensisa. En aquest sentit, Fleré va assenyalar que “Soldeu-el Tarter està preparat, però la competència és molt gran entre països, és molt difícil entrar en les disciplines tècniques. Andorra està posicionada i dependrà molt de com vagin les finals de la Copa del Món de l’any que ve”.

De moment, es poden quedar amb el bon sabor de boca de les finals d’enguany, que ahir es van tancar de la manera més dolça possible: amb un resultat històric de Joan Verdú al descens. L’andor­rà va assolir la seva millor posició en el circuit continental i el d’un corredor masculí de la federació amb una novena plaça, a només 1 segon i 4 centèsimes del gua-nyador, l’austríac Otmar Striedinger (1’28’’93). “Després de la decepció al supergegant m’he tret l’espina. És el meu millor resultat a la Copa d’Europa i a casa. Estic molt satisfet”, va valorar Verdú. Marc Oliveras no va poder arrodonir la festa i es va quedar a les portes dels punts, amb el 32è lloc, a només 40 centèsimes del Top-30. Per la seva part, els joves Matías Vargas i Pol Suárez van ser 50è i 53è, mentre que Àlex Rius no va poder completar la prova.

El compte enrere per a les finals de la Copa del Món ja ha començat: queden 356 dies.

tracking