esquí

Gutiérrez cau a la segona mànega i no puntua a casa

Després de ser 13a a la primera mànega de l’eslàlom, Mireia Gutiérrez queda a fora a la segona i no pot puntuar a casa

Gutiérrez cau a la segona mànega i no puntua a casa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esquiadora de referència de l’equip femení d’Andorra, Mireia Gutiérrez, era una de les grans esperances ahir per obtenir un gran resultat tricolor a les finals de la Copa d’Europa que s’han desenvolupat durant tota la setmana a Grandvalira. Disputava un eslàlom complicat a la pista de l’Avet i les expectatives, tant personals com de la federació, eren altes per aspirar, fins i tot, al podi. A la primera baixada Gutiérrez no va acabar de tenir les sensacions esperades, però va marcar el tretzè millor registre empatant amb l’austríaca Bernadette Lorenz i quedant a 1’’80 de la més ràpida, la francesa Josephine Forni.

Era un resultat que permetia que l’andorrana mirés cap a una posició avançada de cara a la segona baixada, en la qual, això sí, estava obligada a prendre riscos. I això és el que va fer. Al primer parcial va marcar un temps que la situava amunt, però després va cometre un error i va encadenar un parell d’interiors que finalment no va poder salvar. “La cursa no ha anat com esperava. A la primera mànega no he esquiat al meu nivell però estava tretzena, aspirant al podi. Però a la segona he fet una errada que m’ha portat a un interior i a un altre, i he estat al límit de caure”, va descriure l’esquiadora del Principat a meta, que hi va afegir que estava “decebuda. Quan pots lluitar pel podi i no arriben els resultats fa ràbia”. Gutiérrez va recordar que aquesta frustració és superior per tractar-se d’una prova a casa, on, va explicar, “no és gens fàcil competir, i més jo que sempre em poso pressió afegida”. Ara, la corredora andorrana disputarà el Nacional francès, en el qual anirà a “buscar punts i a treballar de cara a l’any vinent”.

Abans que Gutiérrez digués adeu a la segona mànega, a la primera les altres dues andorranes que van prendre la sortida de l’eslàlom, Clàudia Mijares i Laura Arnabat, tampoc no van poder completar la baixada. “Volia arribar i fer-ho el millor possible i he donat tot el que podia donar”, va valorar Arnabat, mentre que Mijares va indicar que l’Avet és “una pista molt difícil i exigent”. La guanyadora finalment va ser la francesa Forni amb 20 centèsimes de marge sobre la seva compatriota Nastasia Noens. El títol final d’eslàlom va ser per a la suïssa Aline Danioth, amb 552 punts, mentre que Gutiérrez es va situar 16a amb 141 punts.

Assaig abans del tancament

Malgrat que l’eslàlom femení va ser l’única competició que es va disputar ahir a Grandvalira de les finals de la Copa d’Europa, l’activitat a l’Àliga no es va aturar abans del gran tancament de la setmana. Ahir es va disputar l’entrenament del descens que es disputa avui a partir de les 10 hores, amb fins a cinc andorrans. Joan Verdú, que havia acabat decebut les proves del gegant i el supergegant després d’abandonar en les dues, va agafar una mica de confiança ahir assolint el 10è millor registre a només 78 centèsimes del més ràpid, l’italià Werner Heel (1’29’’38). També Marc Oliveras va entrar en el Top-30 a l’entrenament amb el 26è lloc, mentre que els joves Matías Vargas, Àlex Rius i Pol Suárez van baixar a la 52a, 55a i 57a posició, respectivament.

Els resultats que comptaran, però, seran els del descens d’avui, que posarà el punt final a una setmana intensa a Grandvalira.

ESTEVE, 21È I VILA, 14A, A BAQUEIRA BERET

Baqueira Beret acull des de divendres les finals de la Copa d’Europa de fons, en les quals hi ha Irineu Esteve i Carola Vila. Ahir es van disputar els 15 quilòmetres clàssics, en què Esteve va ocupar el 21è lloc a 1’40’’ del guanyador, el suís Ueli Schnider (38’12’’). En júnior, Vila va córrer els 5 quilòmetres clàssics, en els quals va acabar 14a a 1’10’’ de la guanyadora, la suïssa Desiree Steiner. Avui, últimes curses amb els 15 i 10 quilòmetres persecució.

Gutiérrez cau a la segona mànega i no puntua a casa

tracking