Un gran en hores baixes

Després d’una temporada amb dos títols, la UE Santa Coloma té pràcticament impossible classificar-se per a Europa en caure a la Copa Constitució

Un gran en hores baixesFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Esportiva Santa Coloma està tenint una de les temporades més complicades de la seva història. En l’aspecte esportiu, l’eliminació a mans del Lusitans a la Copa Constitució Protecvall deixa els groc-i-negres gairebé sense opcions de ser a Europa la propera temporada, ja que la UE és cinquena a falta d’una jornada per al final de la fase regular de la Lliga Multisegur Assegurances.

Etiquetes:

Més enllà dels resultats, els colomencs tampoc estan tenint sort a la banqueta. La temporada anterior, l’equip dirigit per Emiliano González va proclamar-se campió de la Supercopa i de la Copa Constitució, però per al nou curs la directiva va decidir canviar el rumb del projecte i es va confiar en Juan Márquez, un entrenador de 44 anys amb experiència a la primera divisió de Bolívia o a la tercera espanyola per dirigir els del Principat. Però el tècnic de Huelva va patir un infart cardíac el mes de novembre passat, amb tot just nou partits disputats, i va haver de deixar els terrenys de joc per tal de recuperar-se. Des del club es va apostar llavors per Vicenç Marqués, però els resultats no van ser els esperats i el preparador va ser destituït. El següent a seure a la banqueta com a primer entrenador va ser Roger Culleré. El jove tècnic ja va dirigir l’equip a l’estiu durant la prèvia de l’Europa League contra l’NK Osijek de Croàcia, i després va incorporar-se al cos tècnic de Márquez com a segon entrenador, a més de substituir-lo interinament després dels seus problemes de salut i fins a l’arribada de Marqués el mes de desembre passat. També va fer-se càrrec de l’equip un cop aquest últim va ser destituït.

Després de l’eliminació al torneig del KO contra el Lusitans, des del vestidor colomenc van admetre la seva decepció. “Estem tocats, crec que ha estat la temporada més dura que hem tingut amb tot el que ha passat”, va declarar l’internacional Jordi Rubio, mentre que Boris Antón va manifestar que “la veritat és que mentalment estem tocats i anímicament, enfonsats”. Antón, que també es el director general de l’entitat, va afegir que “ara buscar explicacions a posteriori és perdre el temps, s’haurien d’haver buscat una mica abans”. A més, el davanter no va voler refusar l’autocrítica: “L’estiu passat es va intentar fer un projecte ambiciós, però no ha sortit gaire bé ni pel que fa a cos tècnic, ni pel que fa a jugadors, i no s’han obtingut els resultats que mereixia la plantilla que s’havia format.”

La inestabilitat quant a banqueta ha estat un dels factors que han pogut provocar la mala campanya de l’equip, tal com reconeix l’actual tècnic, Roger Culleré: “Ha estat un any difícil, amb canvis a l’equip i al cos tècnic, i tot això influeix el jugador. Un li diu unes coses i després li ve un altre amb unes altres idees.” Reflexió similar a la del migcampista Jordi Rubio, que va assegurar que “quan agafes confiança amb l’entrenador o un jugador et canvien la manera de jugar o de treballar, o l’estratègia, i quan estàs adaptat a un t’has d’adaptar a un altre. Sempre intentàvem reactivar-nos, però entre que nosaltres no estàvem gaire bé i la resta s’han reforçat, ha estat difícil”.

Esperant un miracle

Per seguir amb les esperances d’anar a Europa, la UE Santa Coloma ha de guanyar aquest cap de setmana el líder, la UE Engordany, i esperar que el Lusitans perdi contra la Penya Encarnada, una missió quasi impossible com admeten des del vestidor. “Les possibilitat són bastant baixes, hem de ser realistes”, va assegurar Boris Antón, mentre que Jordi Rubio va declarar que “és molt complicat i crec que tothom ja s’ha fet a la idea del que toca aquest any”. A més, els dos futbolistes coincideixen: si no s’entra al play-off pel títol l’objectiu ha de ser la cinquena plaça final.

tracking