esquí

La FAE es marca la fita del top-30 a Grandvalira

La federació marca l’objectiu d’entrar als punts als seus corredors de primer nivell a les finals de la Copa d’Europa

La FAE es marca la fita del top-30 a grandvaliraOriol Molas / Grandvalira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les finals de la Copa del Món que acollirà Grandvalira l’any vinent és segurament l’esdeveniment més important que mai rebrà el Principat quant a esports d’hivern, i per això es vol que tot vagi com la seda, igual que en les anteriors cites mundials que han tingut lloc al país, com ara les Copes del Món del 2012 i del 2016. La gran sort per a l’organització andorrana és que durant aquesta setmana tindrà un test de valor de cara a la cita del 2019 amb les finals de la Copa d’Europa, que arrenquen avui dimarts amb el descens femení.

En un principi, estava previst que la competició comencés dimecres, però les previsions de nevada per a dijous han portat a prendre la decisió d’avançar la prova inaugural. La intenció, si es compleixen els pronòstics, és que dijous no es faci cap prova de velocitat per qüestions de seguretat, per la qual cosa el supergegant femení també s’avançaria a dimecres. La resta, de moment, es mantindria igual.

En clau competitiva, la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) espera que els seus corredors de més nivell, és a dir, Joan Verdú, Marc Oliveras i Mireia Gutiérrez, a més d’altres experimentats al circuit continental com Cande Moreno, Àxel Esteve i Matías Vargas, entrin al Top-30 en cada una de les curses que competeixin, un objectiu que ja és familiar. “Hi ha corredors que evidentment els exigirem una mica més, perquè són els corredors capdavanters de la FAE i intentarem que estiguin als punts, que per a nosaltres seria un molt bon resultat. Després hi ha altres joves que participaran i que potser encara no estan preparats per fer front al circuit europeu però que segurament ho estaran de cara a l’any vinent”, explicava el director tècnic de la FAE, Carles Visa, que puntualitzava que “està clar que sabem que el Joan i la Mimi poden estar més endavant, el Marc pot acabar als punts, igual que l’Àxel Esteve. Ells aniran a la seva i els més joves buscaran fer-ho el millor possible”.

Aquest grup de corredors més joves el conformen Laura Arnabat, Clàudia Mijares, Kevin Courrieu, Quim Rodríguez, Àlex Rius i Xavier Salvadores, els quals no es descarta que també puguin optar als punts. Per la seva part, la també jove Cande Moreno serà avui la primera andorrana a entrar en acció d’entre els 12 competidors del Principat que prendran part en les finals durant la setmana. L’acció arrencarà amb el segon entrenament del descens femení a les 10.15 h i la cursa a les 12 h. Ahir va disputar el primer, en el qual la corredora andorrana va acabar en una destacable 22a posició amb un registre de 38’’34, a nomes 1’’04’ de la més ràpida, l’austríaca Chrstina Ager. L’entrenament va comptar amb un total de 52 corredores.

Cal dir, però, que el registre marcat per Moreno i per totes les esquiadores que van disputar el primer entrenament no correspon a la baixada de tota la pista de l’Àliga. La pluja i les altes temperatures han fet la guitza a l’organització els dos últims dies i ahir hi havia una part del traçat per la qual no es va poder fer l’entrenament per la manca de duresa. “La meteorologia dels tres últims dies no ens està ajudant gens, amb la pluja, les temperatures que no acaben de ser molt baixes,... Ens interessaria que fossin baixes perquè no acaba de ficar-se dur, que és el que necessitem per competir en condicions”, asse-nyalava Visa. Amb tot, aquestes condicions adverses es transformaran en experiència adquirida a l’hora de manejar els problemes de cara a la cita del circuit mundial del 2019.

'MIMI', 5A A L'ESLÀLOM FIS D'OFTERSCHWANG

Donat que Mireia Gutiérrez no competeix a Grandvalira fins dissabte, l’andorrana es troba a Ofterschwang (Alemanya) fent proves de preparació. Ahir va disputar un eslàlom FIS en el qual va obtenir la cinquena posició, i es va quedar a 1”37 de la vencedora, la local Maren Wiesler. Gutiérrez no va completar una bona primera mànega, però en la segona va ser tercera, fet que li va permetre acabar cinquena. Avui disputa un nou eslàlom FIS a l’estació alemanya.

La FAE es marca la fita del top-30 a grandvalira

tracking