ACB LLIGA ENDESA

El MoraBanc fa història amb 6 victòries

El MoraBanc Andorra fa història i aconsegueix per primera vegada sis victòries consecutives

El MoraBanc fa història amb 6 victòriesBCA

El MoraBanc Andorra va fer història ahir a Sevilla en aconseguir per primera vegada sis victòries consecutives a la màxima categoria del bàsquet espanyol, en un duel de pedra picada que els tricolors van acabar trencant amb una sortida fulgurant a l’últim període liderada per Jaka Blazic.

Ja ho havia avisat Joan Peñarroya a la prèvia, i no anava desencaminat. Els verd-i-blancs venien de guanyar la Penya, i van sortir a la recerca d’un segon triomf consecutiu a casa per allunyar-se de la part baixa de la taula. I així ho van fer gràcies als punts d’Aksia Booker, que va situar els locals amb un primer avantatge de 8-5, però els tricolors ràpidament es van imposar i van acabar el primer període per davant en l’electrònic (22-25).

Els tres triples consecutius per arrencar el segon quart feia presagiar que el MoraBanc Andorra deixava el duel mig encarrilat (i més veient la dinàmica guanyadora amb què arribaven a Sevilla els del Principat), però entre errades pròpies i virtuts alienes, els andorrans van tenir una petita desconnexió que va provocar un parcial de 9-0 per empatar el matx a 38 i per tancar la primera part per davant (43-44) amb dos tirs lliures de Franch.

A la represa va seguir l’intercanvi de cops, amb Booker, que tot just jugava el seu segon duel com a verd-i-blanc, liderant el seu equip, anotant de dos punts, i el MoraBanc aguantant i agafant-se al partit des de la línia de tres. Els de Joan Peñarroya no s’acabaven de trobar còmodes sobre la pista, i això ho va aprofitar l’equip local per obrir una petita diferència de sis punts just abans del tram definitiu de partit (70-64).

Però quan un equip ve enratxat i en una bona dinàmica, li surt tot bé –o quasi tot– malgrat no fer els seus millors minuts de joc. Si a això se li suma que al teu rival li comença a cremar la pilota perquè veu més a prop l’abisme de descens, passa el que va passar ahir a l’inici de l’últim quart a San Pablo. El MoraBanc Andorra va dinamitar les esperances bètiques per guanyar el matx amb un parcial de 2-15 de sortida. Des del triple amb Jankovic, Walker i Blazic, des de sota amb Diagne i Iverson, sumat al desencert i la pàjara dels homes d’Òscar Quintana, els tricolors van esbocinar les opcions de triomf del Betis Energia Plus. Els locals encara van fer un últim esforç per posar una mica d’emoció a l’últim minut situant-se a quatre punts. Però llavors la serenitat, i sobretot la qualitat de Jaka Blazic, millor del partit amb 25 punts i 30 de valoració (la seva millor marca a la Lliga ACB), va aparèixer per tancar el partit amb un carrusel de bones accions. El MoraBanc va fer una exhibició ofensiva a l’últim quart amb 36 punts anotats, que va anar en paral·lel a la bona feina en defensa, ja que els bètics van fer només 19 punts i van estar més de cinc minuts sense ser capaços d’anotar cap punt.

La festa continua, i la bona dinàmica segueix. El següent obstacle, l’UCAM Múrcia, diumenge vinent al migdia al Poliesportiu.

LES CLAUS

El triple

Els tricolors van anotar fins a 16 triples durant el partit, quasi el triple que el Betis, que només en va poder fer sis. Blazic, Sanè i Walker, amb tres cadascun, els que més en van anotar.

Rebot ofensiu

Fins a 17 captures ofensives va fer l’equip tricolor ahir a Sevilla, pels nou locals. Aquests rebots van suposar fins a 24 punts del MoraBanc Andorra en segones oportunitats.

L’últim quart

Amb sis avall la cosa no pintava bé per als de Peñar­roya, però un magnífic inici de quart període tant en atac com en defensa, va fer decantar la balança cap al MoraBanc Andorra.

EL VESTIDOR

Joan Peñarroya, Entrenador del BC MoraBanc Andorra

“SEGUIREM SENT AMBICIOSOS”

Joan Peñarroya va mostrar la seva satisfacció per la victòria que el seu equip va aconseguir ahir a Sevilla, però no va voler donar excessiva importància a la històrica ratxa de sis victòries consecutives que ha obtingut el MoraBanc Andorra: “és veritat que hem gua-nyat sis partits seguits i que estem molt contents, però això no ens dona res”, i va afegir que “els ho he dit als jugadors, ara que gaudeixin, i a partir de dimarts a preparar el següent partit, perquè no afluixarem i seguirem sent ambiciosos”.

Sobre el desenvolupament del partit, el tècnic va destacar la defensa de l’últim quart: “segurament el que quedarà són els 36 punts anotats, però la clau ha estat com hem defensat”. A més va agregar que “ells només han fet quatre punts en els primers cinc o sis minuts, i això ens ha permès a nosaltres fer bones defenses i després córrer i anotar en situacions fàcils”.

Pensant en el futur, Peñarroya va afirmar que “no sé on podem arribar, però hem de ser ambiciosos i intentar jugar cada dia millor a bàsquet i a veure què som capaços de fer”. Per cloure, va assegurar que “no hem de pensar que això és la bomba i no podem abaixar la guàrdia”.

EL RIVAL

Óscar Quintana

“HEM ESTAT MOLT IMPRECISOS A L'ÚLTIM QUART”

El tècnic del Reial Betis Energia Plus va arribar capcot a la sala de premsa de San Pablo, on va assegurar que “hem sortit amb bona energia, però els àrbitres ens han castigat amb faltes als jugadors del perímetre i hem hagut de fer més rotacions de les esperades”. Pel que fa a la caiguda de l’últim quart, va declarar que “hem estat molt imprecisos i hem perdut moltes pilotes, a més, ells han tingut un molt bon encert des de la línia de tres que ens ha condemnat”, i va acabar dient que “al final ens hem precipitat”.

EL JUGADOR

Jaka Blazic, Escorta del MoraBanc Andorra

"QUE LA RATXA SEGUEIXI"

L’MVP del partit d’ahir va declarar que “l’últim quart ha estat clau, no pel que hem anotat, sinó perquè hem jugat agressius en defensa”, a més va assegurar que “estic molt feliç i espero que aquesta ratxa pugui seguir encara més”

Moussa Diagne, Pivot del MoraBanc Andorra

"VAIG AVISAR QUE SERIA DUR"

Després de la complicada setmana pel pivot, va mostrar la seva alegria al vestidor: “vaig avisar que seria un partit més dur que a Tenerife, i així ha estat, estem contents”. I tot i jugar a fora, no es va oblidar de l’afició, que “sempre ajuda”.