Esquí alpí i de fons

Gutiérrez, 36a i sense segona mànega

Esteve abandona als 44 quilòmetres per cansament una prova que havia començat radiant

Gutiérrez, 36a i sense segona mànegaCHRISTOPHE PALLO / AGENCE ZOOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’esquiadora d’alpí Mireia Gutiér­rez va finalitzar ahir en 36a posició a la Copa del Món d’Ofterschwang (Alemanya) i d’aquesta manera es va quedar sense poder accedir a la segona mànega. Així doncs, Gutiérrez no va acomiadar la temporada de Copes del Món amb un bon regust de boca, no obstant això, la bona actuació que va quallar als Jocs Olímpics d’hivern de Pyeongchang (Corea del Sud) segurament la compensa. A més, a partir de demà es dona el tret de sortida, als dominis de Soldeu i el Tarter de l’estació de Grandvalira, a les finals de la Copa d’Europa 2018.

Una cita en la qual mirarà de continuar creixent i consegüentment collir algun èxit, sobretot perquè competirà a casa. En qualsevol cas, respecte a Ofterschwang va registrar un crono final de 58”56 i es va quedar a 04”31 del millor registre. En el primer punt de control es va situar entre les 30 més ràpides, mentre que en el segon i tercer va baixar al 33è lloc i finalment va perdre tres posicions més. L’andorrana, abans de tornar al país, disputarà curses FIS a terres alemanyes.

De la seva part, l’esquiador de fons, Irineu Esteve, no va completar la prova dels 50 quilòmetres mass start de la Copa del Món d’Oslo, a Noruega, que també era la seva darrera de l’actual campanya. “Als 32 quilòmetres ha entrat en crisi i ha anat a menys. Podria haver acabat, però estava fos. No hi ha res a recriminar, ja que ha fet una gran carrera”, va explicar l’entrenador de la federació (FAE), Joan Erola. Al que hi va afegir que “si no tenim aquest problema, que podia passar perquè rodava amb el grup del davant, ha estat rodant a un nivell altíssim”.

Durant la meitat de la cursa es va col·locar entre els deu primers i es va quedar al quilòmetre 44: “tot plegat és molt positiu, ja que ha corregut sense complexos amb els millors”, va analitzar Erola.

ROGER PUIG COMENÇA ELS JOCS CAIENT

L’únic representant andorrà en els Jocs Paralímpics d’hivern de Pyeongchang (Corea del Sud), Roger Puig, va prendre part en la competició la matinada de divendres a dissabte. Malauradament pels interessos de l’esportista tricolor, no va poder completar el descens masculí, perquè va patir una caiguda. Solament va realitzar un entrenament i sobre la seva primera actuació va explicar que “m’he trobat bé, estava fent un escalfament bastant bo, tot i que potser he deixat massa estona entre l’última lliure i la sortida”, al que hi va afegir que “he caigut en una porta en què queia bastanta gent perquè estava força marcada”. Puig es va fer mal a la mà esquerra, ja que “el pal no m’ha saltat i m’he picat, però bé, no passa res, i demà [aquesta anterior matinada amb el supergegant] corro seguríssim”.

tracking